Featured Video Play Icon

Desprès de 5 dies de procès i 2 h 30′ de deliberació, el tribunal d’assisses de Perpinyà va condemnar a  Jean-Marie Savioz ,  a 15 anys de presó, acompanyada d’un seguiment sociojurídic amb prescripcions d’atenció durant 10 anys i una prohibició definitiva de dur a terme una activitat en contacte amb nens i adolescents. per violació i agressió sexual a tres adolescents de 15 a 17 anys, entre 2006 i 2009 a Canet de Rosselló. Una condemna més dura  de la que demanava l’advocat general, ja que aquest demanava de 10 a 12 anys.

Feia 10 anys, que el capellà estava pendent d’aquest procés,  reclòs en un monestir cistercenc, Sainte-Marie-Le Désert d’Haute-Garonne, rellevat de totes les seues obligacions com a capellà. Ara l’església vol anar més enllà i segons les paraules de l’advocat de l’associacó diocesanaMaître Jean Villacèque, s’obrirà al Vaticà un procés canònic, per expulsar-lo del sacerdoci.

El seu advocat Maître Philippe Capcié, va anunciar que dilluns dipositarà una apel·lació, ja que considera que, el seu client,  ha rebut un veredicte influenciat per l’actualitat de les darreres setmanes, i l’acumulació de casos que esquitxen l’església catòlica. Glacial i antipàtic durant tota l’audiència, el pare Jean-Marie Savioz va reconèixer alguns dels fets: masturbacions i fel·lacions , mentre negava la violació. El sacerdot no va expressar cap compassió per les víctimes i va esperar a  l’últim dia del seu judici per excusar-se.

Una actitud no compartida, pels capellans  cridats com a testimonis, que  van demanar perdó, a les parts civils ‘per no haver vist res’. Amb llàgrimes als ulls, els dos vicaris que van assistir al pare Savioz  a la seua parròquia van reconèixer que havien estat  ‘fumats’  per aquest carismàtic sacerdot,  del qual  admiraven l’erudició i la presència, sense sospitar mai que hagués abusat de cap adolescent.

El bisbe de Perpinyà- Elna, Monsenyor Norbert Turini, va fer públic un comunicat , el passat dilluns, on demanava pregar per les víctimes: ‘Hem d’escoltar  i entendre la seua ira, la seua pèrdua de confiança en l’Església i els seus representants. És tota la comunitat catòlica que se sent enganyada i traïda en aquest assumpte‘.