Featured Video Play Icon

Mentre que a l’estat francès , les morts per accident de trànsit baixen, a Catalunya Nord, passa el contrari: en els primers sis mesos del 2019 s’han mort 19 persones en 17 accidents.

Les causes d’aquests accidents son variades: des de conducció temerària , comportaments distrets, alcoholèmia etc. Unes causes que es poden resumir en tres: consumació irresponsable d’alcohol i/o estupefaents, velocitat i refús de prioritat.

Dels 17 accidents mortals 5 han passat a la comunitat urbana Perpinyà-Mediterrani- Metropol. Els altres 12 a les carreteres departamentals. Aquesta xifra de morts es més elevada que la de tot l’any 2018 on hi va haver-hi 10 morts, mentre que, enguany ja hi ha 19 morts en els primers sis mesos. Més de la mitat, per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Pel que fa al nombre d’accidents aquest s’ha reduït  un 15% entre el 2018 i 2019, passant de 179 accidents  a 153  en els què 200 víctimes van resultar ferides i 19 van morir.

En canvi, no es pot assenyalar un indret concret o una carretera concreta que faci més accidents. Així mateix, els experts recalquen que l’edat crítica es entre 35 i 45 anys, els responsables dels accidents, homes en la seua majoria. En canvi les víctimes son majoritàriament persones d’edat sénior.