Featured Video Play Icon

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) anuncia que augmenta el nombre d’inscrits en els cursos de català i es confirma la tendència a l’alça.

En els cursos d’hivern, que van començar entre l’1 i el 27 de gener, ha pujat fins a 19.262 el nombre d’inscrits. D’aquests, un 93%, en cursos presencials (17.892) i un 7% en línia (1.370) mitjançant el Parla.cat.

El nombre de cursos presencials també ha augmentat fins a 914, amb 108 cursos inicials, 478 bàsics, 118 elementals, 95 intermedis, 84 de suficiència, 6 superior i 25 d’especialitzats.

Els cursos amb més demanda són els de nivell inicial i bàsic, amb un 70% dels inscrits. Es consolida l’aposta del Consorci de reforçar l’oferta adreçada a persones no catalanoparlants i a nouvingudes.

Amb l’objectiu de facilitar l’accés al català de les persones nouvingudes i consolidar les habilitats lingüístiques, el CPNL ofereix el nivell inicial gratuïtament i incentiva que es completi el cicle d’aprenentatge amb la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han cursat el bàsic 1 i bàsic 2 en els 11 mesos anteriors.

Els cursos de català del Consorci tenen alumnes procedents de tot el món, des de la Unió Europea fins a Àsia i Oceania, passant pels EUA i Canadà o Àfrica, a més d’inscrits catalans i de la resta de l’Estat espanyol. La major part de les persones inscrites en els cursos d’hivern provenen d’Amèrica del Sud, Amèrica Central, Mèxic i el Carib, amb un 38,5% del total, seguides per persones provinents del nord d’Àfrica, amb un 14,7%. Aquest percentatge es dona pels processos migratoris però també per la ja esmentada ampliació de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones nouvingudes.

Aquest augment de cursos de nivells inicials i bàsics es fa seguint les prioritats establertes per la Direcció General de Política Lingüística, fixades a les línies estratègiques del Consorci, i com a resposta a les necessitats plantejades al projecte ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de Política Lingüística. Així, l’oferta prioritària del CPNL se centra en els nivells inicials i bàsics, amb la voluntat de fer l’acolliment lingüístic de les persones que han arribat fa poc a Catalunya i que necessiten les eines bàsiques per introduir-se a la llengua catalana.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.