Featured Video Play Icon

* L’estació d’esquí dels Angles no obrirà aquest cap de setmana com estava previst. L’obertura de la temporada estava anunciada per aquest pròxim dissabte, però ha anunciar que es posposada, encar que no diu fins quan. En canvi, altres estacions de les Neus Catalanes com Font Romeu-Pyrénées 2 000, Formigueres  i Cambre d’Aze, continuen amb el seu pla d’obrir el pròxim dissabte 1 de desembre, per així estar preparats pel pont de la Puríssima que generalment atrau a molts esquiadors sud-catalans.

* Ahir dimarts, més de la mitat dels treballadors de Pôle Emploi es van declarar en vaga. Entre el 45 al 50% dels treballadors de Pôle Emploi, es van declarar en vaga, a causa d’un nou anunci de supressions de llocs de treball en aquest establiment.

Segons els sindicats , aquesta es la movilització més gran que hi ha hagut. A la regió d’Occitanie s’ha previs t suprimir un centenar, és a dir entre 1,5 i 2 agents  per agència. A causa de la vaga, van estar tencades les agències de Ceret i Argelers de la marenda, mentre que les de Perpinyà, atenien als usuaris al ralentí.

* Louis Aliot anuncia que no serà cap de llista del seu partir per les eleccions europees. Malgrat que, a mitat del passat mes d’octubre va anunciar que estava disposat a encapçalar la llista del seu partit, Rassemblement national, per aquestes eleccions europees del 2019, ara ha anunciat que, renuncia per poder concentrar-se en aconseguir la batllia de Perpinyà. Ho ha anunciat, a la cadena de Tv BFMTV, la mateixa on havia anunciat la seua predisposició a encapçalar la llista europea. Segons ha declarat: ‘He decidit que  prefereixo Perpinyà a qualsevol altra forma de compromís polític nacional i europeu‘ També va assegurar que ‘havia informat a la presidenta del partit, Marine Le Pen, de la seua decisió‘.

* El nostre vídeo d’avui dimecres es , altre vegada de l’ANC, que ha començat una campanya en diversos idiomes, entre el que es troba el francès, sobre l’empresonament dels presos polítics catalans. Amb el nom de  ‘1 an et 1 Mois d’injustice’ podeu veure, i difondre, el vídeo en francès on esplica que, traduim: ‘A l’Estat espanyol, manifestar-se  es considera un delicte de rebel·lió i comporta  13 mesos de detenció provisional i  les demandes de 34 anys de presó. Desmuntem aquesta vergonya, construïm la República catalana!‘.