Featured Video Play Icon

En total son cinc  els cursos de formació cultural que imparteix la UCE enguany:

* Comencem pel que coordina des de fa anys, Ala Baylac Ferrer, dedicat a Catalunya Nord, sota el títol Coneixença de la Catalunya Nord‘. El curs s’imparteix del 18 al 24 d’agost: ‘Conèixer Catalunya Nord implica tenir consciència de la situació de la llengua i de la relació que tenen els seus habitants—catalans, vells catalans, neo-catalans, no catalans…—amb la llengua d’origen del territori i vector sempre de la seua identitat.

També la catalanitat s’expressa via la literatura: poètica i clàssica com la de Simona Gay (que és objecte d’un any especial de celebració), o novel·lística i contemporània com els Verdaguer, Bezsonoff, Lluís o Castex. La Catalunya Nord també és una visió específica del procés sobiranista. Amb intervencions d’especialistes i actors directes d’aquestes qüestions, el curs de Coneixement de Catalunya Nord proposa un condensat de referents, treballs i anàlisis actualitzats per a entendre la Catalunya Nord d’ara. Col·laboren en aquest curs: Miquela Valls, Joan Daniel Bezsonoff,Joan Pere Gensana,  i Ester Aguilar.

*També trobareu un altre curs , coordinat per  AITOR CARRERA (Universitat de Lleida) i JAUME FIGUERAS (traductor) d’introducció a la llengua occitana. Aquest s’impartirà del 18 al 24 d’agost. Aitor Carrera també coordina un altre curs :’Iniciació a la sociolingüística i la llengua occitanes.

*Altre curs és el d’Introducció a la llengua catalana que impartirà ESTER TUR
Amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (Generalitat de Catalunya).

* Finalment del 21 al 23 d’agost, podeu seguir un darrer curs , coordinat per JOAQUIM MONTCLÚS (president de l’Associació Cultural del Matarranya) ‘Introducció als Països Catalans‘.

Podeu consultar tots els horaris i les temàtiques dels cursos a aquest enllaç