Featured Video Play Icon

Com cada any, teniu la possibilitat de seguir, a més dels cursos, altres activitats. a la UCE ( Universitat catalana d’estiu)  Avui farem un repàs als Tallers que us ofereixen, tots els tallers es desenvolu-paran del 18 al 23 d’agost de 15h a 17h, menys el Taller de Sardanes de Pere Mias, que es desenvolupa del 17 al 22 d’agost , sempre de 15h a 17h.El taller té el propòsit d’iniciar els aficionats a la dansa popular catalana més representativa, per a remarcar-ne la riquesa artística i cultural.

Començaram amb el Taller d’interpretació , dirigit per Andreu Carandell , de l’institut del teatre .A través de jocs i d’exercicis d’improvisació i dinàmiques individuals i de grup, coneixerem algunes de les tècniques desenvolupades pels grans mestres del segle XX. Pel que fa al teatre naturalista, ens basarem en les teories de Konstantin Stanislawski i d’Anatoli Vassiliev; quant al teatre polític, en les tècniques desenvolupades per Augusto Boal al seu Teatre de l’Oprimit; Étienne Decroux i Jacques Lecoq seran les referències del teatre gestual; i Pina Bausch, del teatre-dansa.

També podeu seguir un altre taller de l’institut del teatre, aquesta vegada dirigit per Albert Mestres, que us proposa Escriure teatre.  Per on cal començar a treballar en el nostre text dramàtic? Quines són les especificitats de l’escriptura dramàtica enfront de la noveŀla, la poesia o l’assaig? Quin paper té una potencial futura escenificació en la nostra manera d’afrontar la creació del nostre text teatral? Com cal combatre la pàgina en blanc?  El curs combina el treball individual amb la dinàmica de grup, de manera que a la vegada que fem les nostres propostes contribuïm al creixement dels textos de la resta del grup i ens en nodrim. És recomanable (no imprescindible) portar ordinador a les sessions.

Joan Victor de Barberà, us proposa un taller de Fotografia digital . Taller adreçat a tothom a qui li agrada la fotografia, tingui una càmera (encara que sigui al mòbil) i en vulgui treure el màxim profit. Amb una mica de teoria — per saber què tenim entre mans – i una mica més de pràctica — per a veure’n els resultats —, intentarem resoldre tots els dubtes i conèixer totes les possibilitats que tenim amb la nostra càmera.

Taller de Dansa , per Ramon Cardona. Indicat per la gent que no sap ballar i en vol aprendre (tothom ho pot fer) i els qui volen passar-s’ho bé un estona amb balls de parella o col·lectius. Aprendrem balls vuitcentistes i danses col·lectives de diversos països (inclòs el nostre) en un ambient social i divertit.

Taller de Cançons populars de Ramon Gual. Enguany, al taller de cançons de Prada, cantarem les cançons que encara perduren. Més enllà de tots els sistemes econòmics o lluny de totes les manies o modes que ens imposen, lluny de qualsevol estat polític que ens vagi bé o no, cantarem les cançons que tothom per raons modernes voldria deixar de costat; cantarem les cançons que uneixen, passi el que passi, el conjunt dels Països Catalans.

Taller Doblem en català?  de Francesc Fenollosa i Ten .Posarem la nostra veu a films diversos. Doblarem nous fragments de pel·lícules de ficció, documentals i dibuixos animats. I ho volem fer divertint-nos en totes les variants dialectals del català. El taller és motivador i ben participatiu, i en comentarem les possibilitats en l’ensenyament de llengües. Per això, només caldrà que vingueu amb la veu. Hi podeu vindre un dia, tots o els que vulgueu. Aquest taller s’impartirà del 18 al 20 d’agost,  de 15h a 17h.

Taller Scrabble per Armand Sammamed i Cristina Bassons (FISC)Ho organitza: Federació Internacional d’Scrabble. Volem donar a conèixer l’Scrabble en català amb diverses activitats, dirigides tant a adults com a infants. Presentació del joc de l’Scrabble en català, els valors i utilitats que té i les associacions que hi treballen. Aquest taller s’impartirà del 20 al 23 d’agost,de 15h a 17h.

No podem oblidar el curs de muntanyisme del qual ja van parlar impartit per Jordi Taurinya i Pau Vinyas, que es farà del del 18 al 23 d’agost, de les 15h a les 17h.  El taller es propossat pels Amics de Prada. Aquí trobareu tota la informació

Per anar ‘obrin boca’, us deixem un vídeo del Canigó

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.