Ahir dissabte al matí els Armilles grogues van manifestar-se sense cap incident pels carrers del centre vila de Perpinyà. Un miler de persones van desfilar seguint la convocatòria del grup de les Armilles grogues denominat ‘pirates de la routes’,

Per primera vegada han posat en plaça un servei d’ordre a la manifestació. Els armilles, però s’han trobat amb nombroses forces de l’ordre, notablement gendarmes, tant al centre vila com devant del palau de justícia. Segons la prefectura, en tot el departament s’han movilitzat unes 800 persones .

La tarda les seues temptatives de bloqueig dels grans magatzems de la zona sud de Perpinyà, han estat dissuadides, per la intervenció ràpida de les forces de l’ordre. Després d’haver tocat el tamborí a les portes de la galeria comercial d’Auchan (on els clients van ser convidats a sortir com a mesura seguretat) s’havien dirigit, proveïts de carretons, cap a l’estació de servei del mateix magatzem.

Al mateix temps unes 200 persones es van desplaçar fins el peatge del Voló, on han bloquejat diversos camions, cap a les 16h, provocant un embús de l’A9 cap a la Jonquera d’un quilometre.

Cap a les 18h s’han trobat a la plaça de la Victòria, al Castellet, on han recorregut , altre vegada els carreres del centre- vila, fins arribar a la plaça Aragó, sempre seguits de prop per les forces de l’ordre.

En total 4 persones han estat detingudes:  A la tarda, una persona ha estat interpel·lada a  la barrera de peatge del  Voló, on el  bloqueig ha estat interromput per l’arribada dels gendarmes.

Tres altres Armilles grogues han estat detingudes al final de la tarda, en el moment de les manifestacions nocturnes a  Perpinyà. Aquestes detencions han tingut lloc després de 20 h en el sector de l’estació. Dos per a incendis de galledes d’escombraries i un  per a llançament|avió de  projectils a  les forces de l’ordre.

Recordar, finalment, que avui diumenge és el torn de les dones que es manifestaran també pel centre vila de Perpinyà, en el seu segon dissabte de movilització.