Featured Video Play Icon

* Ahir dilluns al matí, el tràfic del TGV entre Perpinyà i Barcelona, ha estat interromput durant 4h, a causa de un incendi al túnel del Pertús.

L’incident va ser el resultat del sobreescalfament d’un cable elèctric després d’una sobretensió. Per motius de seguretat, els TGV de la SNCF i RENFE  van ser totalment bloquejats mentre els bombers francesos i catalans, feien la seua feina. L’incident va passar cap a les 9h45. A les 13 h30 el tràfic es va restablir altre vegada.

* La productora Agat Films, organitza un càsting de nens a Perpinyà, pel pròxim llargmetratge de José Alcala ‘T’exagères !’ amb la participació de Catherine Frot i Daniel Auteuil. Cerquen un nen d’origen africà d’11 a 13 anys. El rodatge començarà el pròxim mes de febrer a Montpeller i  Perpinyà.

Els interessats han d’enviar un correu electrònic a l’adreça aquesta: castingterencemtp@gmail.com amb fotos recents, nom i cognoms, edat, data de naixement, talla, ciutat de residència i l’adreça i telefon dels pares o d’un familiar.

* El sindicat policial Alliance 66, denuncia que el centre de retenció administratiu de Perpinyà, està ple.  En total hi ha 48 persones internades, i el sindicat, fan una crida d’urgència.

Com les 28 altres estructures del gènere repartides sobre el territori francès, la taxa d’ocupació mitjà del centre de retenció  de Perpinyà, que acull els clandestins en espera de la seua eventual expulsió, ha augmentat d’un 57% el setembre a un 89% els quinze primers dies d’octubre per assolir, de manera inèdita, el seu llindar de saturació. Sembla que el problema no afecta només a Catalunya Nord, ja que, segons el sindicat, la passada setmana només hi havia 3 llocs lliures a tot l’estat francès. En total hi ha 1755 places incloent les 184 que hi ha a ultramar.

Avui us presentem un vídeo de la Cup (Candidatura d’Unitat Popular) on informen els catalans del seu punt de vista  sobre els darrers dies. També podeu consultar la carta que han escrit als dos Jordis, que com sabeu fa 15 dies que estan empresonats per l’estat espanyol. La podeu llegir aquí.