Featured Video Play Icon

* Desaparició d’una malalta d’Alzheimer a Perpinyà: Mama Bent Mimoun, va deixar el seu domicili el passat dimecres 6 de desembre a les 18h, i des de llavors està en un lloc desconegut. Va sortir sense diners, sense papers, sense telèfon portàtil i sense abric . De 1.65 metres, és de corpulència normal, té els ulls negres i els cabells llargs de color pebre i sal. Al moment de la seua desaparició portava xancletes, una bata grisa, un pantaló i un mocador vermell. Si teniu alguna informació podeu trucar al Comissariat de Perpinyà al 04 68 35 70 00.

* La ‘CGT Occitanie’, reclama l’alliberament dels presos polítics catalans. Recentment creada, després de la fusió de les dues regions, van celebrar la seua primera conferència regional a Carcassona.  Ahir dijous van votar una moció de ‘sosteniment a tots els treballadors de Catalunya i les seues organitzacions sindicals’. També va demanar l’alliberament dels quatre presos polítics catalans, i va ‘instar al govern francès a sortir de la seva posició benèvola pel que fa a la violència policial i les violacions de les llibertats. El govern francès i la Unió Europea han de treballar per sortir de la crisi , i aquesta sortida té que respectar  l’expressió de la diversitat d’opinions que existeixen a Espanya i Catalunya‘.

* Incendi ahir dijous al complexe esportiu ‘Pléïsport’ de Canet de Rosselló.  Situat a la Colline des loisirs, el complexe va quedar totalment destruït. L’edifici estava buit, ja que es troba en liquidació judicial des del passat mes d’octubre.

Els bombers, van dir que era d’un dels incendis més virulents de l’any en una zona urbana. L’edifici ha quedat completament cremat, amb tot el que es trobava encara a l’interior: material, despatxos i els terrenys de futsal sobretot. En total van actuar una cinquantena de bombers. S’ha obert una enquesta per determinar l’origen d’aquest incendi.
*
Ahir dijous va tenir lloc la manifestació independentista a Brussel·les, en defensa de la República i de l’alliberament dels presos polítics catalans.
La manifestació passarà probablement a la història com una de les més multitudinàries que s’han fet mai a la capital de la Unió Europea, a més a més tenint en compte que 1.300 quilòmetres separen Brussel·les i Catalunya. La policia belga ha assegurat que 45.000 persones –més del doble de la previsió dels organitzadors– han pres part d’una marxa cívica, festiva i reivindicativa. Us oferim el vídeo amb les paraules que va adreçar als manifestants el president de la Generalitat, el Molt Honorable Carles Puigdemont.