Featured Video Play Icon

* Incendi ahir divendres d’un TER a Salses. No hi hagut cap ferit.  Ahir divendres capa a les 15h30n el TER que fa la ruta Marsella -Perpinyà, s’ha  hagut que aturar a Salses.

El conductor i el controlador del TER , s’han donat compte que sortia fum del sostre del tren, i han decidit aturar-se i fer baixar als 43 passatgers del TER que han continuat el seu viatge , cap a Perpinyà, amb un autobús. Una vintena de bombers han dos vehicles i una unitat de sosteniment sanitari, s’han desplaçat cap allà.

Afortunadament no hi hagut cap ferit. L’incendi va  començar des del disjuntor ubicat a la teulada del tren al pantògraf. La circulació de trens entre Perpinyà i Narbona es va interrompre.

* Avui dissabte a  les 18h el club de futbol de Canet de Rosselló jugarà la 32a de final de la Copa de França. Els catalans s’enfrontaran al Sud Nivernais Imphy-Decize. Tenem moltes possibilitats de accedir a la següent eliminatoria, per això els seus seguidors estan molt excitats, i esperen que facin història.

Per si eliminen als seus rivals, aquesta setmana, comcretament dijous, un equip de la federació francesa de futbol, haurà de visitar l’estadi Gilbert Brutus, on es tindria que jugar la pròxima eliminatoria.

El sorteig es farà dilluns. Desitgem bona sort al club català que si guanya, continuarà fent història.

* Ahir divendres al matí, un detingut de la presó de Perpinyà, va morir després d’una baralla. La baralla va esclatar dins una cel·la del tercer pis de la presó, ocupada per tres detinguts. Els funcionaris, alertats pels crits van separar als detinguts, i van conduir a un dels protagonistes de la baralla, a la cèl·lula disciplinària, va ser llavors quan el detingut va patir una crisis cardíaca i va morir. La seua mort s’ha declarat accidental, ja que l’home patia una malaltia del cor.

* Avui repetim un vídeo de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) que hem posat varies vegades, en homenatge als presos polítics catalans.Com sabeu, ahir divendres, el tribunal supremo espanyol va decidir deixar a la presó, al vicepresident del Govern Català, Oriol Junqueres, i president d’Esquerra Repúblicana de Catalunya  Malgrat la defensa que va fer de les vies pacífiques i de la negociació política per a assolir la independència. Els tres magistrats de la sala segona del tribunal han fet cas de la fiscalia i consideren que hi ha motius per a mantenir-lo en presó preventiva i sense fiança perquè pensen que hi ha risc de reiteració del delicte de rebel·lió o sedició. Tot i que són delictes que, segons el codi penal espanyol, requereixen l’ús de la violència i la força d’un alçament tumultuós, respectivament les quals només van venir de les forces de seguretat espanyoles com ho aytesten qualsevol video i fotografia!!!.

Podeu llegir (en espanyol i en PDF) la interlocutòria. Recordem que els presos polítics catalans duen 81 dies en presó preventiva els Jordis i 64 el vicepresident Junqueres i el Conseller Forn.

  • Per segon cop, Dijous com us hem anunciat aquí mateix, del CSC (Comité de Solidaritat Catalana) de Catalunya Nord va fer la distribució d’urnes a qui els haviem reservades i volien ajudar financerament.   Foto 1:

Us proposem 3 fotografies (del video) i -a baix- el video (vincle) que TV3 va difondre poc després:

Fotos 2 i 3:

  • Video de TV3 (minut 42 i 30 s.) d’on venen també les 3 fotografies:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/telenoticies-vespre-04012018/video/5714145/