Featured Video Play Icon

* La gendarmeria de Perpinyà cerca els propietaris d’objectes robats recuperats. Entre setembre del 2016 i juny del 2017, a Catalunya Nord, es van produir una serie de robatoris. Encara que l’enquesta continua, els gendarmes, que han recuperar nombrosos objectes, conviden als propietaris a identificar els seus bens. Es van recuperar un total de 1500 articles, per un valor de mercat de fins a 3.000 €uros. 900 segueixen esperant als seus propietaris reals. Ara tenen fins a l’11 de març per identificar-los. Per això han de dur una copia de la denuncia del robatori, així com les factures i fotografies si es possible. ( vegeu vídeo).

* 18 permisos de conduir retirats al passat cap de setmana. El passat cap de setmana, els EDSR (l’escadron départemental de sécurité routière) van efectuar controls a Canet de Rosselló i Perpinyà. Aquests controls han detectat nombrosos delictes: 16  persones conduint sota la influència d’un estat alcohòlic (incloent 11 delictes), 2  conductors que conduïen fent ús d’estupefaents, 1 menyspreu, 4 defectes d’ús del cinturó dels passatgers, 1 pneumàtic llis, 1 conductor que no va poder presentar el permís de conduir i 2 que havien consumit estupefaents.

Es van retirar immediatament tretze carnets de conduir. També es van fer controls de velocitat durant el cap de setmana (a l’A9 i  la RN116) han permès d’aixecar 140 infraccions del qual 15 amb intercepció. Cinc infraccions han comportat una retirada immediata del permís de conduir. Els controls de vehicles pesats sobre l’A9 i la RN116 han permès aixecar dues prohibicions de circulació i 4 infraccions vinculades a les condicions de treball en els transports. Així doncs, en els dos controls s’han retirat 18 permisos de conduir (13 en el primer control i 5 en el segon).

* Detectada pol·lució als  canals del barri de l’Alt Vernet i de Pià. A l’alt Vernet,  el canal que serpenteja a través de tot el barri vessa de deixalles de tot gènere : embalatges d’aliments, llandes de cotxes, bosses de plàstic, llaunes i ampolles es barregen  a la terra i omplen  el fons.

Al de Pià, el president de l’ASA (Associations syndicales autorisées par la préfecture) André Juanola,diu : ‘Es simplement incivilitat. Quan es recullen totes les setmanes dues bosses senceres d’ampolles mentre que el contenidor és a 10 metres, és just una manca de maneres‘, remuga. I de burlar-se : ‘Si té la solució, doni-me-la ! ‘  Per la seua banda, el president del canal de l’Alt Vernet Sylvain Durail diu ‘No llançaré la tovallola. Continuaré educant a la gent fins que no faci falta‘. També afirma que, a vegades, son els propis habitants del barri els que netegen el canal.