Featured Video Play Icon

* Tres detinguts per pintar grafitis al tren groc. Tres persones de nacionalitat espanyola van ser detinguts el passat 25 de febrer, per haver-hi vandalitzat al tren groc, amb els seus grafitis.

Dues patrulles  de vigilància i  d’intervenció de la gendarmeria de Vinça, reforçats per la gendarmeria de Prada de Conflent, els van detenir a l’estació de Vilafranca de Conflent, mentre pintaven els vagons. Es veu que havien vingut expressament des de Barcelona, per pintar el tren groc. La SNCF diu que aquests actes vandàlics li costen milers d’€uros. Les tres persones, han estat jutjades en compareixença immediata pel tribunal de Perpinyà que els ha condemnat a 6 mesos de presó, en suspens, a cada un d’ells. El pròxim mes de setembre, tornaran a ser jutjats per determinar els perjudicis ocasionats a les parts civils.

* Sione Tau, antic jugador de la Usap que va ser suspès, uns mesos després d’haver fitxat pel club català per dopatge, ha vist com ara li han tornat el permís per jugar. El tercera línia, havia estat suspès per dos anys, i l’Usap li va rescindir el contracte. El jugador, que va ser suspès per un afer  de dopatge, quan era jugador d’Agen, podria tornar al club català la pròxima temporada, ja que aquesta, es impossible poder-lo fitxar, sobre tot perquè el club català, ja no pot fitxar a ningú.  En només cinc partits jugats amb els colors de la USAP (287 minuts de joc , 2 assaigs  i dues targetes  vermelles), Sione Tau (29 anys, 1.92 m, 105 kg) s’havia consolidat com a titular important de l’equip català.

* Els organitzadors del festival ‘LIve au Campo’ de Perpinyà, han desvetllat la seua programació d’enguany.  Les dates d’aquest festival seran els dies 21, 23, 24, 25 i 28 de juliol. i entre els artistes, es troben Julien Clerc, Julien Doré, Madness, Brigitte, Norah Jones. Podeu consultar aquí tota la programació. Aquest festival, que va substituir al festival d’estiu de Perpinyà ‘Les Estivales’ enguany celebrarà la seua tercera edició. Les actuacions es faran a Sant Joan Lo Vell.

* 400 motoristes es van manifestar ahir dissabte a Perpinyà. Convocats per la  FFMC (Fédération française des motards en colère ) i acompanyats d’uns 30 de cotxes, van manifestar-se en contra de la redució de la velocitat a les carreteres secundaries, que, a partir del mes de juliol, passarà a ser de 80 Km/h. Els motaristes denuncien una lògica repressiva i demanen més de prevenció per evitar els accidents.

*Avui us presentem el vídeo de l’ANC on crida a manifestar-se avui diumenge, a partir de les 17h del passeig de Colom al parc de la Ciutadella sota el lema ‘Ara, República’.L’acte que es durà a terme sobre l’escenari involucrarà persones de la societat civil, en molts casos cares desconegudes, que l’Assemblea qualifica com a ‘herois anònims’ que, des de diversos sectors i àmbits, se l’han jugat en el procés des de la tardor fins ara i es troben, per aquest motiu, amb procediments oberts amb la justícia. L’objectiu és ‘donar protagonisme a la gent del carrer. Farem el que sempre hem fet, sortir al carrer a demanar als partits polítics que tirin endavant el projecte de l’Assemblea, que és la república catalana’.