Featured Video Play Icon

*Conferència de Miquela Valls al Théâtre de l’Etang .  La conferència organitzada per l’associació Les rendez-vous de St Esteve serà a les 18h30 i versarà sobre el poeta nord-català Josep Sebastià Pons (1886-1962) Nascut i mort a Illà. Un poeta que va treure la major part de la seua inspiració del seu país natal,  va recórrer els camins de l’Aspre, en companyia d’amics i sovint sol. Al llarg del camí, hi van arribar paraules, imatges i ritmes que va tornar a formar poemes. De tot això parlarà Miquela Valls, una conferència feta en francès.

* L’ajuntament de Perpinyà, es retira de la plataforma ‘Voisins vigilants’.  Aquesta plataforma, originalment, estava formada per  un grup de veïns que es vigilen, sobretot en cas d’absència. L’objectiu principal era evitar un màxim de robatoris mitjançant l’informe a la policia d’alguna cosa anormal enla casa d’un veí. però amb el temps, s’han creta plataformes per internet i algunes empreses s’han començat a fer càrrec d’aquesta seguretat. Malgrat que és gratuïta pels veïns, els ajuntaments tenen de pagar una quota, de 5.000 €uros, i es per això que l’ajuntament ha decidit retirar-se després de formar part durant dos anys, d’aquesta plataforma. Però assegura que ‘continuarà finançant els cartells, i que, aviat, organitzarà reuinions, entre els membres d’aquesta plataforma, als ajuntaments del barri’.

* El vídeo d’avui es el trailer de la nova producció de la BBC ‘Planet Earth II. Un documental dedicat al planeta i al regne animal. Mentre esperem els nous capitols, podeu deleitar-vos amb aquest tráiler sublimat per una partitura de Hans Zimmer. Una veritable oda, a la magnifiéncia dels animals salvatges, aquest vídeo us donarà esgarrifances.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb