Featured Video Play Icon

* Nou accident a la RD 914 a la carretera d’Argelers amb dos ferits. L’accident va tenir lloc cap a les 13 h de dilluns, quan per raons encara a determinar el conductor d’un cotxe que circulava per la carretera d’Argelers de la Marenda, a perdut el control del vehicle a l’altura de Tesà.

Tant el conductor com la passatgera, tots dos d’una trentena d’anys, han hagut de ser evacuats en l’ambulància  dels bombers a l’hospital de Perpinyà.

* Acabem descobrir (només al facebook) que s’ha creat a Catalunya Nord, una associació: ‘Alliance pour les Libertés en Catalogne’.  Aquesta, creada per  Robert Marty, ha publicat un Manifest (en francès) on diu que ‘estem preocupats pel que està passant a Catalunya. Si som principalment demòcrates, republicans o simplement com a humanistes, no ens podem quedar indiferents a la utilització coercitiva que fa de la justícia el poder espanyol. No es tracta per a l’Aliança de pronunciar-se per a o contra la Independència de Catalunya  però d’afirmar el seu afecte pel respecte de les llibertats i dels drets fonamentals…‘ Entre els signants coneguts com Renée Soum, Pere Manzanares,, Marie-Pierre Sadourny- Gomez,,François Calvet , Annabelle Brunet Nicolas Garcia i  Jean Pau Alduy etc.

* El teatre El Mil·lenari, de Toluges, fa una crida per trobar voluntaris. Per participar en l’organització del primer Festival Tou’loco, un festival de música actual que es presenta explosiu i exclusiu ! 100% d’artistes d’aquí !. Per ser voluntaris, heu de tenir disponibilitat necessària: tarda i vespre del dissabte 5 maig de 2018. Heu de contactar  abans del dimecres 25 abril, al 04 68 55 55 89 o també per correu a: omjc@toulouges.fr donant les vostres dades (nom, cognom, correu electrònic i telèfon).

* El vídeo d’avui es un resum de la manifestació de diumenge passat a Barcelona,  fet per l’ANC.  La manifestació, va ser convocada per l’Espai Democràcia i Convivència, i com sabeu va tenir representació nord-catalana.  Ahir dilluns es van complir 6 mesos de l’empresonament dels Jordis.

Podeu llegir aquí una carta de Jordi Sanchez parlant sobre això. També ahir van tornar al tribunal davant del jutge Llarena, que els va comunicar el seu procesament. També va anar Oriol Junqueres, que fa 166 dies que està a la presó juntament amb Joaquin Forn.