Featured Video Play Icon

* L’institut Jean Vigo comença avui un cicle sobre maig del 68, i que cabarà el pròxim 28 de maig.

Les primeres pel·lícules mostren el maig de 68 ‘sobre la marxa’; per exemple la pel·lícula que avui obrirà el cicle es ‘Reprise’ que mostra la còlera d’un obrer en vaga, davant dels sindicats que li diuen’cal saber com acabar amb una vaga’. Consulteu tota la programació d’aquest cicle  aquí.

* Avui dijous es farà el funeral del Batlle de Sant feliu d’Avall, Robert Taillant. Batlle des de l’any 2014,  i regidor des de l’any 2011, va morir a l’edat de 67 anys, a l’hospital de Marsella, on estava ingressat després d’haver patit una intervenció quirúrgica, a causa d’un tumor. Sembla ser que va morir d’una meningitis. El funeral tindrà lloc a l’església de la comuna a les 14 h, i un homenatge oficial es farà després  a les 15 h30 a la Plaça de la República, del poble.

* Continua la vaga dels treballadors dels impostos. Els treballadors estan convocats pel  sindicat CGT finances publiques,  per tant com ha passat els altres dies, l’accès  al centre de Finances públiques de Perpinyà, estarà bloquejat.

Precisament avui dijous es el darrer dia de la campanya 2018 de l’impost sobre el treball. Els treballadors es mobilitzan per la manca de mitjans i el temor de la supressió de llocs de treball.

* Avui comença a Tolugues la festa de Pau i Treva, amb moltes activitats, exposicions, curses de 10 i 5 Km, missa en català, sardanes i més coses que podeu consultar el  programa.

Destaquem el concert de  Muriel Perpinyà  Falzon, ‘venim del Nord’ que tindrà lloc diumenge a les 15h30 a la Sala de recepció del parc de Clairfont. L’entrada és gratuïta.

Abans, també destaquem el mateix diumenge i al camp de Maig a les 10 h 15, i en presència del batlle de les Borges Blanques, poble amb el qual Toluges està agermanat, hi haurà una commemoració dels fets de Pau i Treva.