Featured Video Play Icon

* Festes de Pau i Treva de Toluges : Al camp de Maig a les 10 h 15, i en presència del batlle de les Borges Blanques poble agermanat amb el qual Toluges, hi haurà una commemoració dels fets de Pau i Treva. A la tarda hi haurà un concert de Muriel Perpinyà Falzon, ‘venim del Nord’ que tindrà lloc diumenge a les 15h30 a la Sala de recepció del parc de Clairfont. L’entrada és gratuïta.

* Exposició al Palau Pams de Perpinyà: Richard Meier presenta ‘De Job aux Fireboox’, una a exposició «diàleg» entre paper de cigarret i llumins…

285 Fireboox seran presentades de costat, recordant així la disposició d’una biblioteca clàssica, però en format mini. De les ampliacions d’aquestes caixes obertes, deixant aparèixer el llibre desplegat, estaran enganxats al mur com esteles verticals llegint-se de dalt a baix.Un esforç de concentració serà necessari al visitant per fixar la seva atenció sobre una Fireboox més aviat que una altra, les seves dimensions reduïdes, contrastant amb la riquesa del seu contingut…

‘Tot un univers en una caixa de llumins !‘ que podeu visitar fins al 24 de juny,  cada dia de 10h 30 a 18h 30.

* 15 persones sense papers van ser desallotjades al Barri del Bas Vernet de Perpinyà . Formaven dues famílies  una Armènia i altra Russa, i havien estat allotjades , en una casa buida del carrer  Daumier, del Bas Vernet, pel col·lectiu de suport als sense papers, el passat dimecres.

Entre ells, un petit de 2 anys, un nen de 5 anys escolaritzat, una noia de 14 anys i una dona malalta.  15 policies nacionals els van desallotjar divendres al migdia.’Ens han prohibit entrar a l’edifici’ relata un portaveu de l’associació.

Segons els seus representants sobre el terreny, ‘Els serveis de la prefectura ens han retret que hagin entrat per efracció. Però és mentida, era obert a la nostra arribada, i lamentem que la versió de certs veïns hagi pesat més que la nostra en aquesta desgraciada història que llança encara gent a la galera’.  Finalment 6 d’aquestes persones van ser reallotjades a un hotel, les altres segons el col·lectiu, ja s’havien anat quan va arribar la policia‘.