Featured Video Play Icon

  • La Casa de la Generalitat celebrà demà dilluns la Diada.  Com cada any, la Casa de la Generalitat a Perpinyà, celebra la Diada, la Festa Nacional de Catalunya. Enguany , L’acte institucional , es celebrarà a les 18:30 hores, al Palau Pams (18, carrer Emile Zola). L’acte , que serà presidit  pel director de la Casa de la Generalitat Josep Puigbert, comptarà amb la intervenció del 129è president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, així com també amb l’actuació musical de la cantant nord-catalana Muriel Perpigna.En els moments excepcionals que viu Catalunya, aquesta trobada tindrà un caràcter particularment solemne.

* Avui  diumenge, OPC ( OUI au Pays Catalan) tanca la seua exposició Vasi pour l’image. Ho farà a les 18h30  al Salon Mailly, que es troba al 8 del carrer del mateix nom . A aquesta cloenda assitirà el cantant del grup Al CHemist,  Hugues Di Francesco. Recordeu que,  aquesta exposició,  la va organitzar OPC tal con van dir en un comunicat : Hem creat el « VASI per la imatge » per tal de mostrar la realitat política catalana a qualques passes de Perpinyà, com ho vam anunciar després que el Sr. Leroy refusés d’incloure l’actualitat sud-catalana en el Festival VISA. En el marc del festival off, proposarem una retrospectiva de les lluites dels catalans del Sud, … … davant la justícia europea les vulneracions greus a les llibertats individuals i les dels pobles exercides per Espanya‘.…  l’entrada a aquesta cloenda és gratuïta.

* Demà dilluns tornen els  Rendez-Vous de Saint Estève Ho fan amb una conferència de  Jean Pierre Lopez, al teatre de l’estany de Sant Esteve a les 18h30. Aquesta conferència tractarà sobre la història i actualitat dels ‘ Gitans, Manouches et Roms’. La conferència obre el cicle de CEPS, després de l’estiu. Jean Pierra Perez, ‘autodidacte declarat, sensibilitzat per la història social del segle XX i el ‘Treball de memòria’ ens lliura la seva mirada humanista però sense concessió sobre aquesta important minoria europea prenent com a fil conductor el seu propi pas filosòfic : ‘Abans de jutjar, intentar comprendre’ en tant com a activista compromès de ‘ Vivre ensemble’.

La conferència és fa en francès i l’entrada és lliure i gratuïta.

* L’ANC demana col·laboració per omplir la Diagonal de música abans de la mobilització. Enguany  a les 17.14 un coet marcarà el tret de sortida de la ‘gran onada’, que començarà al tram 37, a la cantonada del carrer de Castillejos amb l’avinguda Diagonal.

Els voluntaris de l’entitat, amb unes banderoles de color de corall, marcaran el ritme de l’onada. Una volta hagi passat, l’ANC demana als manifestants que cridin i protestin per a reclamar el mandat del primer d’octubre. Abans que soni el coet, però, músics de tots els trams interpretaran el ‘Toc de matinades’, una peça tradicional que s’interpreta el dia de festa major per despertar a la gent. A les 17.10, quatre minuts abans de l’encesa del coet, el ‘Toc de matinades’ sonarà per marcar el despertar de la República, moment que es farà silenci .

Per això l’ANC fa una crida perquè tothom que s’hi vulgui sumar ho faci i, així, omplir aconseguir que el ‘Toc de matinades’ soni a tots els trams. Es poden descarregar l’àudio i les partitures aquí.