Featured Video Play Icon

  • Avui divendres a les 18h es projecta a la Casa de la Generalitat, el documental ‘Un poble dempeus’. Aquest documental  és realitzat per un col·lectiu de fotògrafs de Mataró que participen en Visca per la Llibertat i del vídeo de presentació de Visca per la Llibertat.
    Tertúlia moderada per Joan Planes,  amb la participació de Ramon Faura (Angelets de la Terra), Marie Costa i Carles Gorbs (periodistes). Com sempre l’entrada és lliure i gratuïta.

 

* A la llibreria Catalana a les 18h 30, podeu assistir al recital d’acordió ‘Manxa enrere’ amb Carles Belda, una horeta curta de recital de diatònic amb peces de la casa.

Una mirada enrera per mostrar les peces que em fan el pes i una mirada endavant per servir dotzena i mitja de peces noves, basades en la toponímia dels Països Catalans. Una sessió instrumental total on vull compartir sense gaires paraules una tria de centímetre 0 …” a càrrec d’en Carles Belda. Recordeu que la llibreria Catalana es troba al 7 de la  plaça Joan Payrà a Perpinyà.

* La universitat de Perpinyà construirà la central solar universitària més gran de tota Europa. Així ho va anunciar ahir dijous el president de la universitat Fabrice Lorente. Cal recordar que la universitat de Perpinyà, està  també especialitzada en les energies renovables, i aquest  projecte innovant estarà situat als seus aparcaments fora del campus en direcció a la  porta d’espanya. L’objectiu: la instal·lació de 7 000  de planells  fotovoltaics per a una producció d’1,3 MW, el que significa el  50 % del consum del campus principal. Els aparcaments d’una capacitat de 700 places destinats als estudiants sobre terrenys actualment indefinits haurien de ser refets en una ambició mediambiental forta.

* Comunicat conjunt d‘Òmnium Catalunya Nord i l’Alliance pour les Libertés en Catalogne. En aquest comunicat, denuncien ‘els atacs indecents i la ingerència de l’ambaixador espanyol a França en contra del Batlle de Perpinyà, M.Jean Marc Pujol’ i recorda també que ‘Les col·lectivitats territorials nord catalanes tenen, des de la caiguda del franquisme, relacions cordials i de bon veïnatge amb Catalunya i els seus representants elegits. La situació política actual els hi obliga encara més, ja que es tracta de defensar l’expressió democràtica, denunciar pràctiques autoritàries insuportables,  l’empresonament de elegits i líders associatius per motius polítics i exili forçat per altres funcionaris i artistes ‘.El comunicat que està en francès, i  el podeu llegir sencer, clicant com sempre , en el mot ‘comunicat’

* Us oferim el vídeo de l’ANC  resum de la Diada 2018 . Un vídeo impressionant amb moltes imatges de la manifestació de la Diada. Amb la cançó ‘Ens en sortirem’ d’Obeses, repassa la mobilització independentista i l’onada sonora que va omplir la Diagonal de Barcelona, de la plaça de les Glòries fins al Palau Reial.

Per altre costat,  l’ANC ha demanat als manifestants vídeos i fotografies de l’onada per a reconstruir-la. S’han de penjar a les xarxes socials amb les etiquetes #EscolteuLonada i #FemLaRepúblicaCatalana.Aquesta Diada vam tornar a sortir al carrer en massa i vam tornar a demostrar que no ens aturarem. Continuem fent camí cap a la independència’, diu.