Featured Video Play Icon

* Els duaner han confiscat 60 kg de picadura de tabac a Cerdanya. Segons una nota del cap del ‘Pole Action Économique de la Direction des douanes’ de Perpinyà, Jean-François Nègre, el passat 18 de setembre, els agents de la  BSI  de la Guingueta d’Ix, que feien un control a la RN 116, a l’altura de La Cabanassa, van aturar a un cotxe marca Golf , de matricula francesa, que estava ocupat per 4 persones de nacionalitat albanesa. En el portaequipatges, els agents van descobrir 585 paquets de picadura de tabac i 154 cartons de cigarrets. Els mateixos agents del BSI , en els darrers 15 dies, han  actuat en 12 casos d’importació il·legal de tabac equivalents a 388 cartons de cigarretes. Des del començament de l’any, el Departament de Duanes de Perpinyà ha capturat 5.5 tones de cigarrets.

* A Perpinyà, la policia va encautar 200 peus de cànnabis  en dos apartaments del barri de Sant Martí,  dilluns passat. També va trobar armes i diners en metàl·lic i va detenir a quatre persones, entre les quals hi havia una parella d’uns 60 anys.

L’operació va estar dirigida per la brigada d’estupefaents de la Comissaria de Policia de Perpinyà i els seus col·legues de la BAC.  En un dels apartaments ,  a la planta baixa, on vivien la parella de 60 anys, la policia va encautar 92 peus, a més de material per cultivar-lo, (llums de sodi, ventiladors …) així com una balança  de precisió i saquets  per posar la droga. Al primer pis, en un altre apartament, on vivien dos germans, la policia va trobar 105 peus de cànnabis. Un dels germans , reivindicava la propietat d’aquest conreu il·legal destinada segons ell  pel seu consum personal d’herba… Els dos homes han  rebut una convocatòria pels tribunals. Quant a la parella de sexagenaris, els van presentar davant el magistrat permanent del parquet  de la TGI de Perpinyà i  van ser sotmesos a control judicial pendent el seu proper judici.

* 6,3 km² de plafons solars sobre l’aparcament de Cémoi de Perpinyà. Ahir divendres, es va inaugurar oficialment, els plafons solars de l’aparcament de la fabrica de xocolate  Cémoi de Perpinyà. El nou dispositiu (6,3 km²de paraigües  fotovoltaiques) establert sobre l’aparcament de Cémoi ,  produeix l’equivalent del consum elèctric de 480 habitatges. Juntament amb 11 km² de panells solars ja instal·lats al sostre dels edificis, proporciona un volum d’energia que correspon a prop del 20% del consum del lloc.

* Avui us oferim, en vídeo, el discurs pronunciat per Marcel Mauri, en l’acte de record del 20S que es va fer dijous passat a Barcelona. El vice-president dÒmnium Cultural, va reivindicar els fets del 20-S d’ara fa un any com una mostra excel·lent de la persistència, determinació i pacifisme de la societat catalana.

També va assegurat que va ser aquell 20 de setembre quan l’estat va començar a ‘construir el fals relat de rebel·lió inventat que només les forces de seguretat i l’extrema dreta han exercit’ i que ha portat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, a la presó des de fa més d’11 mesos, de moment, sense judici per defensar el dret a manifestació i la llibertat d’expressió, entre d’altres.