Featured Video Play Icon

* El ‘Conseil Départamental’ ha llançat un AMI (Appel à Manifestation d’intérêt) en el marc de la celebració dels 80 anys de la retirada. Aquest AMI, va dirigit als  actors privats i públics locals, per federar les iniciatives organitzades i aportar un suport en matèria de comunicació. Els tipus de projectes concernits són : totes les manifestacions destinades a públics variats (gran públic, premsa, públic escolar, ‘impedits’) del qual l’objecte principal és la commemoració del 80è aniversari de la Retirada. Inscripcions obertes fins al 10 de desembre de 2018. Aquí trobareu més informació i a més podreu inscriure’s .

* Ségolène Neuville candidata a les eleccions municipals de Perpinyà.  En declaracions al diari l’indépendant, l’antiga secretaria d’estat i diputada Ségolène Neuville, actual consellera departamental i secretaria federal del PS, anuncia la seua intenció de presentar-se a les eleccions municipals de Perpinyà. Però no aclareix si serà cap de llista del seu partit, el PS , o si farà  una llista conjunta de les esquerres. En el seu facebook, ha publicat la següent declaració:No ens resignem a una tria entre l’equip actual i l’extrema dreta. Llancem avui amb Hermeline Malherbe i altres, l’associació ‘Respirer’, oberta a tots i a totes que volen treballar sobre el projecte. Un projecte d’esquerra i ecologista, per a una nova respiració a Perpinyà‘.  Aquesta declaració la va publicar ahir dijous.

* L’associació FFREE ( ‘Fils et filles de Républicains espagnols et enfants de l’éxode‘) organitza un encontre demà dissabte a Argelers de la Marenda. L’encontra tindrà lloc al cinema Jaurès a les 14h,  on podreu assistir a la projecció del documental de  Xavier Ladjointe, Armonia, Franco et mon grand-père que hi assistirà. El preu de l’entrada es de 5 €.   Aquesta serà la primera vegada que es pot veure aquest documental, a Catalunya Nord.  El documental està rodat en francès. Recordeu que l’any vinent (2019) es commemoraran els 80 anys de la Retirada.

*El vídeo d’avui és d’Òmnium,  que us convida a participar en el VOC►  un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Però també son uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, documentals, websèries, videoblogs, micrometratges i qualsevol altre nou format audiovisual distribuït per internet realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts, i una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que va iniciar-se en diverses poblacions i de forma simultània la tardor de 2016. En la 3a edició la Mostra es programa a 34 municipis.