Featured Video Play Icon

* L’ajuntament de Perpinyà ha instal·lat uns armaris per guardar les bicicletes.L’associació Vélo En Têt ha publicat a la seua web com podeu usar aquestes taquilles, que ha instal·lat l’ajuntament de Perpinyà, en tres llocs : Davant el parc dels esports, al carrer Pierre Marie Agasse, al aparcament de l’estació del TGV i darrera la Mediateca a prop de l’universitat de centre-vila al carrer Saccabeille. Aquests aparcaments seguritzats són gratuïts, accessibles 24/24, i permeten guardar igualment els accessoris per anar en bici (casc, cartera, roba de pluja…) amb l’ajuda del propi antirobatori.

* Comença la campanya d’hivern dels Restos du Coeur. A Catalunya Nord, els 753 voluntaris d’aquesta associació ja estan a punt per començar aquesta campanya, on esperen un augment dels beneficiaris.

Podeu consultar el mapa de tots els centres que tenen a Catalunya Nord.  Abans de començar com sempre, fan un balanç de la passada campanya d’hivern a Catalunya Nord: 17.001 famílies incloent 709 bebès. També van proporcionar: 383 vacunes; 42 despistatges a l’Hospital de Perpinyà, 325 Rx pulmonars efectuades per la CLAT (Centre de Control de la Tuberculosi). Els sostres del cor: es van seguir cinc famílies sota lloguer. Repartiment de les famílies segons la seva composició: persones soles (48,3 %); família monoparental (25,6 %); parelles + enfant(s) (19,8 %);parelles sense enfant(s) (6,8 %); altres : 1,1 %. Situació de treball : adults en CDI (0,9 %); actius precaris (1,2 %); independents (0,4 %); estudiants (7 %); jubilats (9,3 %); demandants de feina (39,5 %); inactius (15,6 %); altres (11,5%) i no classificats :14,6 %.

* El Festival d’Argelers de la Marenda Les Déferlantes anuncia els artistes pel festival 2019. Ahir dilluns al matí, David Garcia, president del festival va anunciar els següent artistes: Matthieu Chédid, àlies M, el 5 de juliol, Patrick Bruel a Valmy el 6 de juliol al costat del grup ZZ Top, o Macklemore el 8 de juliol, Thirty seconds to Mars el 8 de juliol i Roger Hodson del grup Supertramp que l’estiu 2017 va actuar a Perpinyà en el festival Live au Campo.

* El tribunal correccional de Perpinyà va condemnar, ahir dilluns a un Gilet Jaune, detingut  el passat dissabte al peatge del Voló.

El passat dissabte uns 500 Gilets Jaunes van fer una barrera al peatge del Voló, entre els quals es trobava aquest home , acusat de ‘haver obstaculitzat el trànsit, negant-se a alliberar la via, va continuar la seua acció malgrat l’ordre de dispersió, i d’ultratge i resistència amb violència‘. El gendarme que el va interpel·lar ha indicat al tribunal que l’home s’havia negat a retrocedir, i que l’havia tractat de ‘servidor de l’opressió‘. El tribunal el va condemnar a cinc mesos de presó en suspens , 4 mesos de suspensió del  permís de conduir i una multa de 150 €uros.

  • Avui us proposem el vídeo de la campanya d’Òmnium Cultural pel seu president, Jordi Cuixart. El president d’Òmnium , empresonat juntament amb Jordi Sanchez president llavors de l’ANC ( Assemblea Nacional Catalana), duen 406 dies empresonats , ostatges de l’estat espanyol. En aquesta campanya, l’entitat cultural proposa ,també una serie d’objectes amb el nom de productes Cuixart que podeu comprar aquí.  Trobareu, adhesius, llibretes, boses, samarretes etc.