Featured Video Play Icon

* El col·lectiu d’ajuda als sense -papers, denuncia la situació dels refugiats a Catalunya Nord. El portaveu dels  Collectif Sans-Papiers de Perpinyà , que agrupa a l’Asti 66, la Cimade, MRAP 66 , la Ligue Droits de l’Homme, le Réseau Education Sans Frontières, i del Comité de soutien aux sans-papiers 66 Gabriel  Llesta, ha  expressat el seu sentiment ‘esgarrifós‘ i la seua ‘consternació‘ pel que considera ‘el lent deteriorament de la situació dels refugiats, aquí com en altres llocs‘. Combinant la ‘política de orelles sordes’, les pràctiques prefectorals ‘brutals, deshumanitzades i deslleials, un recurs sistemàtic a les forces de l’ordre per expulsar i posar de cop al carrer, en ple hivern, a famílies senceres sense papers‘. També denuncia d’altra banda ‘els recursos expeditius al requeriment de residència i del tancament en el Centre de retenció administrativa‘.

* La Brasserie Milles ha comprat el Républic café de la plaça de la República de Perpinyà.  L’històric cafè va tancar el passat dimecres a la nit. L’antic propietari d’aquest cafè, situat a la plaça de la República des de 2010 ha decidit jubilar-se. Doncs l’establiment no restarà tancat  molt de temps ja que acaba de trobar ja cessionari. Així doncs l’empresa  Milles  fa una nova adquisició al cor de la vila de Perpinyà.

* El nord-català  Guillem Guirado , actualment jugador del Toulon, anuncia el seu fitxatge per l’equip de Montpeller.  Nascut a Ceret, el jugador, que va ser campió del TOP 14 l’any 2009 amb l’Usap, i campió d’Europa amb el Toulon, del qual es actualment el seu capità, ha decidit fitxar pel club de Montpeller on jugarà les tres pròximes temporades. Actual capità de la selecció francesa de rugbi, sembla que el nord-català segueix els passos d’un altre il·lustre usapista, Nicolas Mas, que va acabar la seua carrera a l’equip de Montpeller.

* Us presentem el darrer vídeo d’Òmnium, posat ahir dijous a la xarxa.  Intitulat ‘la tassa de la llibertat‘, presenta l’origen d’aquesta peça de ceràmica, que és una reproducció d’una tassa que en Jordi Cuixart ha fet a la presó de Lledoners amb les seves mans.

La ceràmica és fonamental en el seu dia a dia i, per això, en Jordi vol que Òmnium la faci arribar a molta gent. Els diners d’aquesta tassa ens ajudaran a finançar la campanya del judici a la democràcia i el dret a l’autodeterminació. No renunciarem mai a repetir el que hem fet plegats ni escatimarem cap esforç en la defensa insubornable dels drets civils i nacionals de Catalunya i els Països Catalans.

Si voleu la podeu comprar des d’aquí.