Featured Video Play Icon

* Comunicat d’EELV Pays Catalan sobre els presos polítics catalans en vaga de fam. En aquest comunicat, el partit ecologista denuncia: ‘la judicialització  de la qüestió política catalana per l’Estat espanyol, reprova el suport tàcit del govern francès, demana l’alliberament immediat dels presoners i la tornada dels exiliats sense condicions així com una solució pacífica i justa a aquest conflicte que no pot passar més que per un referèndum legal acordat entre les dues parts‘. Recordeu que podeu llegir el comunicat sencer, clicant al mot ‘comunicat’.

* Condemnen a un Gilet Jaune que feia blocatges a Clairà a tres mesos de presó en ferm. L’home de 62 anys, jubilat que mai hvia tingut problemes amb la justícia, va empenyer a un gendarme contra un cotxe en marxa, dissabte al migdia, al giratori de la RD 900, a prop de la via ràpida, a Clairà. El gendarme, juntament amb més companys seus intentava obstaculitzar la col·locació de la barrera filtrant, perquè considerava que la volien posar en un lloc perillós. Els gendarmes van filmar tota l’escena. El tribunal de Perpinyà, l’ha condemnat a 3 mesos de presó en ferm. Però, el tribunal no ha  pronunciat l’ordre de presó.. L’home ha sigut  alliberat en espera del seu pas pel jutge de les llibertats i de les detencions. Per altre costat, la policia va detenir i posar en guàrda vista a una dona, membre del col·lectiu, diumenge passat al Mercat Internacional de Saint Charles, per negar-se a obeir . La dona està acusada també de repartir pneumàtics i palets perquè els seus campanys poguessin fer barreres de bloqueig a tota Catalunya Nord. 

* La Jonquera colapsada pels blocatges dels Gilets Jaunes. El tancament per part dels Gilets Jaunes, del peatge del Voló va crear un embús monumental que ja afecta uns quatre mil camions del Pertús fins a Figueres. Els camions que no són aturats a la AP-7, són atrapats en àrees de servei i polígons industrials. A La Jonquera l’activitat comercial ha caigut d’un 70%. Com que l’aturada pot continuar indefinidament, la Generalitat de Catalunya ha demanat a la Direcció General de Trànsit espanyola que comenci a aturar els camions a València i a Saragossa, per evitar que el col·lapse augmenti.

* Descobreixen la vespa asiàtica a les ribes de l’Aglí. Una família de  Ribesaltes, va avisar que, entre els arbres hi havia un ni d’aquesta especie invasora d’uns 80 cm, no lluny  del pont  de la via ferroviaria, al riu Aglí.

Cal recordar que , la vespa asiàtica  és una espècie invasiva, perillosa per als éssers humans i per a alguns insectes voladors, incloses les abelles de mel. Els bombers han advertit que, la pròximitat d’aquest niu  dels jardins  i de la vila, posa en perill als seus habitants així com als arbres.

* El vídeo d’avui és de Greenpeace france, que  ens mostra l’història d’una cullera de plàstic. Cada any, el ‘dia d’avançament’ntervé cada vegada més aviat. Aquest càlcul és criticat, però permet posar el consum excessiu al cor dels debats. Si Greenpeace lluita dia rera de dia perquè les indústries contaminants i destructores s’aturen les seves activitats devastadores, nosaltres, ciutad@ns podem invertir la tendència a la nostra escala. El vídeo explica com la història d’una petita cullera en plàstic pot canviar tot.