Featured Video Play Icon

* Manifestació  ahir dilluns d’uns 80 alumnes del liceu agrícola de Tesà, denunciant la manca de pressupost que pateix el liceu, així com els locals i les instal·lacions i les infraestructures vetustes, com el terreny d’esport o l’internat.

Entre els seus motius de còlera, també l’alça del preu de la inscripció a la universitat, la reforma del BAC, la manca de coherència entre el seu ensenyament (respecte a l’ecologia abans de tot) i el seu medi ambient, com per exemple els pesticides utilitzats pels agricultors del voltant.

* Incendi al barri de Molí de Vent de Perpinyà, amb 5 persones intoxicades pel fum. L’incendi es va declarar la matinada de diumenge a dilluns cap a les 4h 30 , en un apartament del primer pis d’un immoble de 5 pisos, d’aquest barri de Perpinyà. La violència de l’incendi, va mobilitzar més de 30 bombers, que van evacuar a una dotzena de persones , cinc d’elles, intoxicades pels fums, han estat transportades a l’hospital de Perpinyà i a la clínica de Saint Pierre. L’incendi ha estat completament dominat cap a 7 h del dilluns . Importants danys s’han de lamentar i diverses famílies han hagut de ser reallotjades.

* Els amics del jugador usapista Barend Britz, mort dijous passat per una agressió al seu bar, organitzen una marxa blanca per divendres a finals del matí. Sortirà de la plaça de la República, a les portes del seu bar, Bar and Britz, a les 11h del matí de divendres 14 de desembre. La marxa es farà en silenci i ‘vestits de blanc’ i caminaran fins a l’estadi d’Aimé Giral. on dipositaran flors, i posaran a disposició dels aficionats usapistes i altres persones, un llibre d’or de còndol.

* El nostre vídeo d’avui és del programa de France 3 Aquí Sem.  D’una durada de 9 minuts el programa presentat per Elsa Panadès ens presenta el Palau dels Reis de Mallorca. Classificat com a monument històric, el Palau dels Reis de Mallorca domina Perpinyà.

És en aquesta majestuosa decoració, el programa parla d’arquitectura però també de tecnologia amb la sorprenent visita d’un Centre de dades, centre de dades digitals, a Girona. El programa és del passat 2 de desembre i recordeu que el podeu veure a France3 cada diumenge a les 10 h45 del matí.