Featured Video Play Icon

* OPC (Oui au Pays Catalan) ens ha enviat dos comunicats. El primer amb el títol ‘M.Macron répond aux riches fa referència a la resposta donada pel president Emmanuel Macron, el passat dilluns en una alocució televisada, i està signat per Jordi Vera. El segon que trobareu aquí, també parla de les respostes donades pel president de la República, però no està signada.  Tots dos comunicats, dons, fan referència a la mateixa alocució de dilluns.

* Dos manifestants de les Armilles grogues detingudes aquest començament de setmana.

El primer detingut ho va ser al peatge de Ribesaltes, acusat de ‘filmar i insultar als gendarmes, penjant el vídeo a internet.  L’home de 22 anys, es de l’Aude i serà jutjat a començament del 2019. Mentre espera el judici, té prohibit trepitjar Catalunya Nord, i de sortir del seu domicili entre 22 hores i 6 hores.

El segon detingut ho va ser dimarts passat a la nit, cap a la una de la matina, al peatge sud de Perpinyà de l’A9, quan intentaven bloquejar aquest peatge. L’home de 28 anys, va ser sorprès per membres del comissariat de policia, que reforçaven als gendarmes, amb una motxilla plena de còctels Molotov. Abans de ser detingut hauria intentar desempallagar-se de la motxilla, però va ser vist per la policia. Va ser detingut i col·locat en guàrdia vista per ‘rebel·lió’ negant els fets i acusant a un altre company seu de lluita.

* Nova pana d’internet aquesta vegada son 12 848 les llars privades de missatgeria, telefonia per internet , TV … la pana va afectar al Conflent, el Capcir i la Plana del Rosselló. Les comunes afectades son 18: Angostrina, La Guingueta d’Ix, Vilanova de les Escaldes, Enveig, Eina, FontRomeu, Formigueres, El Soler, Els Angles, Marquixanes, Millars, MontLLuis, Odelló, Prada de Conflent, Sant Feliu d’Avall, Sallagosa,i Vilafranca de Conflent. Un cable aeri de 36 fibres ha estat seccionat, sembla, per un comboi de gran alçada, al començament de tarda, sense que Orange n’hagi estat informat.

A causa d’aquest tall accidental, Orange ha patit un perjudici considerable, els danys sòn molt importants : un tram aeri de fibra òptica s’han hagut de reconstruir. Finalment a començament de la nit les reparacions havien acabat, i el servei ha estat restablit.

* El festival de Perpinyà Live au Campo ha donat a conèixer que Pascal Obispo actuarà en aquest. La quarta edició d’aquest festival tindrà lloc entre el  19 i el 25 de juliol a Sant Joan Lo Vell, Pascal Obispo, acturaà la nit del 24 de juliol. Aquest es el primer nom, però en els pòxims dies, s’hi anirà desvetllant els artistes que actuaran en aquest festival. Pascal Obispo es autor de cançons com : ‘ Plus que tout au monde, Tombé pour elle, Millésime, i Fan‘.  David Garcia,  programador d’aquest festival assegura sentir-se : ‘És un gran orgull per a nosaltres poder anunciar aquest artista, francès, a més.’ Llàstima que no programe mai, cap grup català.

* Us oferim en vídeo la conferència del president Puigdemont  feta ahir dijous a  la seu de Frontline Club, una entitat enfocada al periodisme de guerra i el periodisme independent. També ha visitat el parlament britànic.

El president  ha alertat al president espanyol, Pedro Sánchez, que ‘se li acaba el temps’ per proposar una solució política per a Catalunya. Ha criticat la intervenció de Sánchez ahir al congrés espanyol: ‘No va posar sobre la taula ni una sola bona idea’. Davant la falta de propostes, el president ha reivindicat la via unilateral, de la qual ha dit que l’independentisme no renunciarà mai. Durant la conferència, Puigdemont s’ha referit a la situació dels presos polítics. Hi havia la consellera Clara Ponsatí i Laura Masvidal, muller de Joaquim Forn, que ha rebut un fort aplaudiment quan el president s’hi ha referit.