Featured Video Play Icon

* Altra desfeta usapista, a Sale. l’Usap acaba la seua aventura europea sense conèixer la victòria,  al perder per 39 a 10 ahir dissabte, a l’AJ Bell Stadium  contra els  Sale Sharks.

Ara l’Usap es pot concentrar en el TOP 14 ja que dissabte vinent rebrà a Pau a l’Aimé Giral. Sempre cercant la primera victòria de la temporada.  Els catalans, que ja estaven eliminats abans del partit, deixen la competició europeaamb un balanç de 5 derrotes i un empat en sis jornades.

* El rellotge solar del giratori del peatge nord amenaça amb caure!? La passada nit de divendres a dissabte, uns desconeguts han cremat pneumàtics a l’interior de l’estructura metàl·lica del rellotge solar causant nombrosos danys. Cal recordar que les Armilles grogues han fet d’aquest giratori una espècie de campament, però asseguren que no tenen res a veure amb aquestes destrosses, doncs asseguren que van abandonar el giratori cap a les 4 de la matinada. El batlle de Ribesaltes, s’ha vist obligat a publicat un decret de  perill imminent per precaució, ja que ‘el risc d’esfondrament és seriós‘.

* El valencià Vicent Marqués, historiador de la cuina, comença a publicar la història i els vincles de les cuines catalana i occitana.

Història de la cuina catalana i occitana , és un dels grans esdeveniments culturals i culinaris d’enguany. Explica la història de la cuina tradicional dels Països Catalans i Occitània mitjançant els seus plats. Conté documentació històrica, receptes, les denominacions del plat als diferents territoris i els dialectalismes que també hi ha de cada plat. Una feina ingent que Vicent Marqués va començar fa quaranta anys i que ha fet tot sol. Edicions Sidillà ha cregut en el projecte i ara n’ha publicat el primer volum, dels deu que contindrà. Nou-centes pàgines dedicades a les salses, els aperitius, les ensalades i les sopes. Aquí  trobareu una entrevista que li ha fet el Vilaweb Nacional.

* Ahir dissabte, Òmnium cultural va presentar la seua nova campanya, us en proposem el vídeo. La campanya es va presentar al fossar de Santa Eulàlia, on va ser afusellat el president Lluís Companys, la campanya per encarar el judici contra l’1-O.

El lema és ‘Judici a la democràcia’ i consta de deu accions que requeriran de col·laboració popular. De totes maneres, l’entitat va explicar que encara no pot donar tots els detalls de les accions. Per una banda es preveuen mobilitzacions i més d’un miler de judicis populars arreu del Principat, on experts en dret desmuntaran les acusacions.

També preveu fer accions de suport amb els familiars dels presos i els exiliats, així com una gran campanya de comunicació —nacional i internacional— que servirà per a denunciar les vulneracions de drets que ha comès l’estat espanyol. En aquest sentit, Òmnium prepara també l’edició d’un diari gratuït per informar de l’actualitat del judici.