Featured Video Play Icon

* Concentració del partit comunista, ahir dissabte davant de la permanència de Romain Grau. Uns 40 militants del PCF66 es van concentrar pacificament, davant la permanència a Perpinyà del diputat de la primera circumscripció membre de LREM, Romain Grau.

Els militants van expresar el seu enuig, deixant algunes pintades als vidres de les finestres del local. També van denunciar: ‘els efectes d’anunci del Primer Ministre Edouard Philippe que ha proposat congelar per a 6 mesos certs augments previstos el gener de 2019, el que no tindrà cap incidència sobre el poder adquisitiu dels francesos‘.

* El sindicat Force Ouvriere reivindica haver guanyat les eleccions de la funció pública a Catalunya Nord. 30.000 funcionaris nord-catalans, han  pogut votar aquest mes de desembre, per elegir als seus representants sindicals. El sindicat FO ha afirmat haver guanyat les eleccions, consolidant el seu lloc com a primer sindicat a la Funció Pública. L’estructini va acabar el passat dijous 6 de desembre. El sindicat també reivindica que és le primer sindicat a la comunitat urbana de Perpinyà Metropole. A Perpinyà, el sindicat ha rebut el 60% dels vots. També han arribat en primera posició als centres hospitalaris de Prada i Tuïr, destronant a la CGT que fins ara era el sindicat amb més representació. Però la  CGT guarda en tot cas algunes places fortes, sobretot al Conseil Départemental i també fa prop d’un 80 % als bombers tal com assegura el secretari departamental de la CGT Jean-Claude Zaparty, que també assegura que : ‘Després, ser primer o segon, no és això que és important. L’important, és d’aconseguir mobilitzar els treballadors per construir un equilibri de poder.

La FSU és malloritària a l’Educació Nacional, on ha obtingut 1306 vots. La UNSA és segona amb 669 vots. La gran sorpresa ha estat els 452 vots del Snalc.

* L’equip de futbol de Canet de Rosselló passa a la 32ena fase de la Copa de França. L‘equip ho ha tornat a fer i s’ha imposat a un equip d’un categoria superior en la copa de frança, guanyant per 4 a 2 a l’equip de  Fréjus-Saint-Raphaël.

Demà dilluns formarà part del sorteig, on entren per primera vegada aquesta temporada, els equips de la Ligue 1. El partit es va jugar a l’estadi de Saint Michel de Canet de Rosselló. Tornarà a fer història enguany?

* Martin Fourcade no va entrenar ahir dissabte després de la derrota patida en la cursa de l’esprint disputada divendres passat. Incertessa amb l’estat físic de l’atleta nord-catala, que després d’haver arribat en 24ena posició divendres, ahir dissabte no es va deixar veure a les pistes, i segons l’entrenador del grup francès, no decidirà si participa en la cursa de persecució de 10 Km avui diumenge. L’únic que es confirma, es que la seua insperada derrota no ha tingut res a veure amb el material utilitzat, que estava en bones condiccions.

* Avui us presentem en vídeo un micro curtmetartge realitzat per e Eleonora Stella Hariyono Oei en dibuixos animats. Aquest curt amb el nom de Side Effects, ens presenta a un  home a qui agrada ocupar-se dels altres i que s’assabenta que té també necessitat d’ocupar-se d’ell mateix. L’autora és una estudiant de  l’Institut d’Art de California Ja recompensada amb tres premis internacionals d’animació en 2014 i 2015, ha rebut 6 premis internacionals per a aquest magnífic curtmetratge sobre el reconfort.