Featured Video Play Icon

* L Mancomunitat de Municipis de l’Alt Vallespir, en associació amb la Mancomunitat de Municipis del Vallespir, aquest cap de setmana fa la 80ena commemoració de la Retirada. Podeu consultar aquí el programa Com a part d’aquestes cerimònies, molts esdeveniments (exposicions, sala de lectura, estands de llibres, conferències, projeccions cinematogràfiques, espectacle) s’oferiran al públic avui dissabte 9 i demà diumenge 10 de febrer al Centre de Natura Sud Canigó, a Arles de Tec  A més de l’exposició inèdita de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Vallespir, el territori estrena l’espectacle dels Cors de Clavé de Catalunya Nord, que reuneix més de 200 coristes, amb la participació excepcional de Marina Rossell.

* La prefectura fa públic el balanç dels morts en carretera del 2018 a Catalunya Nord. En un comunicat, la prefectura anuncia que l’any 2018, han perdut la vida 18 persones, 20 menys que l’any 2017. També assegura que  es l’any on menys morts hi hagut a la carretera des de fa 10 anys. Consulteu la gràfica que ha posat en plaça la direcció deparatmental de seguretat en carretera nord-catalana. Podeu llegir el comunicat, clicant, com sempre , al mot ‘comunicat’.

* A Sant Hipòlit cerquen uns gossos errants que han atacat i matat diversos animals.  Els gossos van atacar un ramat de cabres, però també han atacat ovelles, gallines i pollastres. La batllessa, Madeleine Garcia-Vidal, tem que els gossos puguin atacar als excursionistes que son nombrosos en aquest sector. Segons alguns residents serien dos gossos pastors alemnys els culpables d’aquests atacs. De moment, la batllessa ha convidat a tots els afectats a posar denúncia , i també ha contractat a un ‘louvetier ‘ per cercar als gossos errants.

* El nostre vídeo d’avui es el darrer ‘petits papers‘ fet per Júlia Taurinyà pel programa Aquí Sem’ de France3.  En aquesta nova edició, na Júlia explica amb els seus recortables, el judici que començarà el pròxim 12 de febrer a Madird, en contra dels 9 líders independentistes , per haver compler el mandat electoral i organitzar un referèndum. Recordeu que el programa Aquí Sem , es fa cada diumenge a les 10h 45, en català per France 3TV.