Featured Video Play Icon

* El Casal de Perpinyà celebra el seu aniversari.  Celebrarà aquesta tarda, 11 anys als locals del barri de Sant Martí a Perpinyà (23 avinguda del Liceu) amb un munt d’activitats gratüites per a totes les edats. Al programa: 15h-16h30 Tarda de jocs. Especial Scrabble en català, a les 16h30 Espertinar a les 17h ‘Super Bleda’ espectacle infantil (a partir de 3 anys) a càrrec de la companyia La Bleda a les 18h30 Aperitiu, a les 20h30 Sopar pel qual haureu d’haver-hi reservat plaça i acabarà la festa a les 21h 30 amb ’24 rumbes per diatònic’ un concert a càrrec de Carles Belda

 

*El conseil Regional  d’ Occitanie va aprovar dijous una resolució,  aprovada per àmplia majoria, demanant l’alliberament dels presos politics catalans, que ha publicat el vicepresident de la regió Gérard Onesta al seu twitter i que podeu llegir aquí .  El text s’ha aprovat per una àmplia majoria, amb 94 favorables i 46 contraris. És el segon pronunciament polític a favor de la llibertat dels presos polítics que arriba des de l’estat francès en pocs dies, després que 41 senadors signessin un manifest de suport als presoners..

*Un nou candidat a la batllia de Perpinyà, aquesta vegada sorgit de les files del RN-Rassemblement bleu marine (ex FN).

Elegit des del 2014 a la llista de Louis Aliot, i conseller municipal de l’oposició, ahir dijous, en un cop de teatre, l’ultradretà  Alexandre Bolo, va aprofitar el consell municipal de Perpinyà, que es va celebrar dijous passat, per presentar la seua dimissió com a integrant del grup, per poc desprès, presentar la seua candidatura a les eleccions municipal del 2020. Es dona la circumstància que Alexandre Bolo, ex’attaché’  parlamentari de Louis Aliot, feia un any que no assistia a cap consell municipal. Dijous va assistir, només per fer un cop de teatre i dimitir de les seues funcions com a regidor.

* Avui us presentem un vídeo del Chandra X-ray Observatory de la NASA.

Una nova visualització immersiva, de 360 ° i d’alta definició, que  permet als espectadors veure el centre de la nostra galàxia com si estiguessin asseguts en la posició del forat negre supermassiu de la Via Làctia (Sgr A *). Combinant simulacions de superordenadors amb dades de Chandra, la visualització mostra els efectes de desenes de gegants estel·lars massius amb vents ferotges que buiden les seves superfícies a la regió cobrint uns pocs anys de llum envoltant Sgr A .