Featured Video Play Icon

* Mor el motorista accidentat en l’accident de dimecres passat a Bompàs.  L’home de 49 anys, que havia resultat greument ferit i havia perdut una cama, a aquest brutal xoc, va morir a causa de les seues ferides ahir divendres a l’hospital de Perpinyà, on havia sigut evacuat desprès de l’accident. Així doncs el balnsç es de dos morts: la conductora de 75 anys, que va patir una malesa i va provocar l’accident i va morir allà mateix, i el motorista. L’enquesta continua, a l’espera de practicar una auptòsia a la dona, per certificar la hipòtesi d’aquesta malesa.

* Els organitzadors del Festival Electrobeach 2019 del Barcarès anuncien tres artistes més. El passat dijous a la nit, els organitzador van desvetllar que el quebequès  A-Trak, un Dj molt apreciat, actuarà el pròxim 13 de juliol. També hi haurà el grup britànic Above & Beyond, coneguts com un dels millors grups de ‘transe music‘. El dia abans actuarà l’holandès  Afrojack , en l’escenàri principal.

Aquests tres noms s’uneixen als ja anunciat de Steve Aoki, Reez et Timmy Trumpet, NGHTMRE + Slander, Will Sparks et Eric Prydz, We are GTA, Vladimir Cauchemar, Sunnery James & Ryean Marciano, Sam Feldt, Don Diablo i Kungs.

* El ministre de l’interior francès, Christophe Castaner, ha contestat a la carta enviada per la presidenta del Conseil Departamental, sobre l’estatut dels bombers voluntaris. Com recordareu, Hermeline Malherbe , va enviar una carta al president de la Republica, Emmanuel Macron on denunciava que ‘el decret  Matzak  del Tribunal Europeu de Justícia representa una amenaça significativa per al futur de l’estatut específic dels bombers voluntaris que constitueixen un pilar fonamental de l’organització de socors que ha desenvolupat el nostre país‘.

Ara ha rebut la resposta del ministre Christophe Castaner on aquest , li fa saber que: ‘Els elegits i els bombers poden comptar amb la mobilització del Govern per preservar el model de seguretat civil francès, que reitera que hi ha diverses vies de treball engegades‘ (NDLR: ho heu entès vosaltres? Normal, és fet expressement). Si voleu podeu signar la petició engegada pel conseil departamental a favor dels bombers aquí

* 78 vins del Rosselló premiats al concurs de vins garnatxes del món. Com sabeu, aquests darrers dies s’ha celebrat al Palau de Congressos de Perpinyà, aquest concurs organitzat  pel conseil interprofessionnel des vins du Roussillon‘, aprofitant que Perpinyà és la capital del vi 2019, va desvetllar dijous a la nit els premis que podeu consultar aquí en PDF. En total els vins premiats s’han endut 78 medalles: 56 d’or i 22 d’argent.

* El nostre vídeo d’avui, és la conferència de premsa del vicepresident del govern legitim de catalunya Oriol Junqueres.  Si ahir divendres us van oferir la conferència de premsa de Jordi Sanchez, avui fem el mateix amb la que va donar Oriol Junqueras, president d’ERC i cap de llista de la candidatura al congrés espanyol, ahir divendres una conferència de premsa, per l’ ACN (Agència Catalana de Notícies) des de la presó de Soto del Real. Junqueras reapareix en plena campanya electoral amb l’autorització de la Junta Electoral espanyola (JEC).

S’ha  adreçat a la gent per primera vegada demanant el vot en aquesta campanya del 28-A i ho ha fet reclamant que es produeixi el que ha definit com ‘una victòria mai vista’. Ha dit que com més àmplia sigui la victòria per a Esquerra Republicana més força tindrà el seu partit per a demanar un referèndum a Pedro Sánchez. Preguntat sobre el fet que Sánchez ja ha dit que no hi haurà cap referèndum Junqueras ha dit era lògic que digui això.