Featured Video Play Icon

* Nou mort en un accident de circulació a Serdinyà. L’ accident va produir-se el passat dissabte cap a les 20h, quan per causes encara a determinar, un home va percre el control del seu vehicle i va sortir de la carretera, empotrant-se al mur d’una casa a Serdinyà.

Malgrat els esforços d’una quinzena de bombers que es van desplaçar al lloc de l’accident, l’home d’una cinquantena d’anys, va morir a causa de les ferides. L’enquesta d’aquest accident va ser confiada a la gendarmeria.

* El personal de l’hospital de Perpinyà denuncia inquietut per la seua inseguretat a la nit, amb intrusions, robatoris, insults, amenaces …  Per la seua banda, el director general de l’hospital, Vincent Rouvet, es diu sorprès per aquestes denuncies i recorda les mesures que hi ha: una sola entrada a la nit, per l’avinguda del Llenguadoc, control de les boses i els passis de personal: ‘Sense identificació com a treballador, no es pot circular per l’interior de l’establiment. També recorda que, a petició, tots els agents de seguretat estan  equipats amb senyals acústics d’avisos, alguns d’ells també equipats amb els anomenats telèfons de supervivencia, que s’activen en cas de posició inadequada‘. Assegura que la planilla de seguretat és de 30 persones. Malgrat tot, els treballadors nocturs, continuen reiterant les seues queixes.

* 20 demandadors d’asil i el batlle de Perpinyà s’intercanvien denuncies. 20 persones i les seues famílies que han demandat asil, i que ocupen l’edifici  Delacroix al carrer Emile Zola de Perpinyà,han vist com Jean Marc Pujol els ha tallat l’aigua i la llum. Els refugiats havien ‘okupat’ l’edifici, i ara, el comitè de sosteniment als sense papers, ha decidit dipositar una planta per ‘tall abusiu d’aigua.  Per banda seua, el batlle de Perpinyà, que reconèix haver ordenat tallar la llum i l’aigua, ja que diu que han entrar a la força a l’edifici desocupat, també els ha denunciat i ha engegat un ‘référé.’ Dimarts vinent, està previst que el tribunal es pronuncii sobre aquestes dues denuncies.

* Us oferim el vídeo de l’acte electoral des de la presó de Jordi Turull . Dissabte passat, la junta electoral de l’estate spanyol, va autoritzar a Jordi Turull de fer un acte des de la presó de Soto del Real, on fa un any que està empresonat. Candidat de JxCat per Lleida al 28-A, ha pogut intervenir en un míting a la Seu d’Urgell per videoconferència. Aquesta és també la primera intervenció d’un dels presos en un acte polític, ja que tant Oriol Junqueras com Jordi Sànchez van aparèixer en rodes de premsa.