Featured Video Play Icon

* Avui dimecres comença la 36a Fira d’exposicions al Parc de les Exposicions de Perpinyà dedicada enguany al Joc. Cita  comercial obligada  i important per al departament. La Fira Expo de Perpinyà reunirà prop de 400 expositors locals, nacionals francesos  i internacionals en una zona expositiva de 22.000 m2. Descobrireu moltes ofertes de diversos sectors d’activitat: decoració, benestar i clarividència, moda i bellesa, serveis, jardí, construcció, piscines i spas o cotxes. La Fira Expo de Perpinyà és, sobretot, un esdeveniment familiar i acollidor, que podeu visitar de 10 a 20h  fins diumenge inclós, amb la ja tradicional sessió nocturna el divendres, fins a les 23h. Aquí trobareu més informació.

* L’INSEE acaba de publicar les dades dels votants  per a les pròximes eleccions europees. A Catalunya Nord hi ha 344,509 votants  inscrits a les llistes electorals davant la única ronda de les eleccions europees del diumenge 26 de maig. En total s’hi eleigiran 74 parlamentaris en representació de l’estat francès. Com ja us van contar ahir, hi ha 33 llistes de moment. A Catalunya Nord, han augmentat un 7% els votants, en relacció a les darreres eleccions europees del 2014. Si esteu interessats en aquestes votacions i/o voleu saber més trobareu aquí més informació en català.

* A Torrelles  el 32e festival Tous Yeux Tout desvetlla la seua programació. Un festival que es celebra des del 24 de juliol a l’u d’agost, entre la platja, el vilatge i la capella de Juhègues. Al programa: A la platja: dimecres 24 de juliol Gilbert Montagné; Dijous, 25 de juliol, Bess i Supa Dupa. A la Capella de Juhègues: el diumenge 28 de juliol, Leila Huissoud (jove talent de la cançó francesa) i Suzane (nou fenomen del pop francès); El dilluns, 29 de juliol, Michel Fugain. A la plaça Louis-Blasi: dimecres 31 de juliol, François Feldman, dijous 1 d’agost, Les divines candies (cabaret); Divendres 2 d’agost “Rock I Tapas” (amb Ida Y Vuelta, ASS / DEUS i BAAD). Ja podeu comprar les entrades a : Oficina d’informació turística ‘Le Cube’, plaça des Souvenirs d’enfance, al poble i a l’espace  de Capellans a la platja. més informació al tel  04 68 28 41 10. o a la web de l’ajuntament 

* Avui us presentem en vídeo a la militant històrica dels Gilets Jaunes Odile Maurin, minusvàlida que serà jutjada a Tolosa de Llenguadoc el pròxim 16 de maig.  Serà jutjada per:  violència contra persones amb autoritat pública amb ús i amenaça d’una arma‘. Aquesta arma era… la seua cadira de rodes. Presidenta de l’assocació Handi-social, serà jutjada pels comesos durant una manifestació dels ‘Gilets Jaunes’el passat 30 de març, segons una font judicial. La justícia l’acusa d’haver fet caure un policia amb la seua cadira de rodes durant aquesta manifestació, una versió contestada per l’advocat d’Odile Maurin. La dona, va ser ferida a un peu durant aquesta manifestació, i va dipositar també una planta per ‘violències voluntaries  en reunió i amb arma, per persones dipositàries d’autoritat. Podeu veure al vídeo que va passar.