Featured Video Play Icon

* Els governs francès i espanyol, demanaran una indenmització a TP Ferro (propietat d’Eiffage i ACS) per la fallida de la concessionària que explotava la connexió ferroviària d’Alta Velocitat que uneix els dos països entre Figueres i Perpinyà, que els dos Estats van rescatar al desembre de 2016. Ho van assegurar ahir el ministre de Foment espanyol Íñigo de la Serna, i la ministra de Transports de França, Elisabeth Born, després de la reunió que tots dos van mantenir a Madrid per abordar la connexió per TGV  entre els dos països. ACS i Eiffage, a través de TP Ferro, es van adjudicar el 2003 la construcció de l’obra, amb una inversió prevista de 1.000 milions, i la seva posterior explotació durant 50 anys. Però la concessionària es va declarar en fallida pels retards acumulats i l’escàs trànsit.

* El passat 14 d’agost, una càmera automàtica de l’ONCFS (l’Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage) va fotografiar un ós a Font-Rabiosa. Aquest organisme precisa que: ‘aquesta foto ha estat presa per un aparell foto automàtic establert per dos naturalistes, en col·laboració amb l’ONF, per al control de la fauna salvatge als boscos comunals de Catalunya Nord  i l’Aude’. Afegeix que: ‘es tracta molt probablement d’un ós sub-adult mascle a la recerca d’un nou territori. En efecte en l’ós bru, els joves mascles de 2 a 4 anys són dirigits a anar-se de l’àmbit maternal i es poden desplaçar sobre grans distàncies per establir el seu nou àmbit vital. Aquest fet ha estat revelat per la revista  L’Agrí i confirmat pel ONCFS.

* El col·lectiu ‘Le vent tourne 66’ ha posat en plaça una petició en línia que podeu signar aquíUna petició dirigida a la presidenta de la regió Carole Delga, demanant ‘l’aturada dels projectes d’implantació d’eòliques davant del nostre Canigó,les Albères i el mar!’. recorda que : ‘L’eòlic industrial no és tan ecològic que el pretén. Si és relaciona  a una minoria, és ruïnós per a la majoria dels francesos (subvencionat per l’estat).No és indispensable a França (país generalment en superproducció).

* Darrera setmana del Festival del Film, organitzat per GreenpeaceAquesta darrera setmana , les quatre pel·lícules que podeu veure gratuïtament, tenen com a tema ‘la transició ecològica. Els trobareu aquí. recordeu que els podeu veure fins diumenge, inclós.