Featured Video Play Icon

* ERC Catalunya Nord ha confirma el seu suport a la llista ‘Pour l’Europe des gens, contre l’Europe de l’argent’ encapçalada per Ian Brossat. En un comunicat, confirma el que el Nicolas Garcia havia anunciat al seu Facebook . El partit català diu que dona suport a aquesta llista: ‘Perquè dóna prioritat al desenvolupament social i a la transició  ecològica: moratori de les privatitzacions, inversions als hospitals, transports, educació, allotjament; harmonització dels salaris europeus i entre dones i homes. Perquè defensa posar el diner al servei de l’humà i deixar de regalar cada mes 30 miliards d’euros als bancs pel BCE.  Perquè defensa el principi d’una unió de pobles i nacions lluïres, sobirans i associats Recordeu que podeu llegir el comunicat sencer clicant al mot ‘comunicat’.

* La RN 22, tancada des del passat mes d’abril, obrirà el pròxim divendres una vegada acabades les obres. La carretera es va tancar després d’una  esllavissada, que va tenir lloc el passat 26 d’abril,  entre la Croisade i el Pas de la Casa, . S’ha de recordar que la RN 22  és l’única carretera que dona accés a Andorra des de Catalunya Nord i l’Ariège . Segons la Depeche du Midi, quan obri ho farà sense cap restricció, és a dir que s’obrirà en els dos sentits. La informació l’ha confirmat el prefecte d’Occitanie, Etienne Guyot.

* A la Casa de la Generalitat a Perpinyà s’han donat a conèixer els guardonats amb els 5es Bonart Awards . Aquests guardons son lliurats per la revista Bonart, i enguany degut al 20é aniversari de la revista s’han atorgat a 20 persones o institucions relacionades amb l’art, de Catalunya Sud, el Principat d’Andorra i de Catalunya Nord. Els premis es lliuraran aquest dijous a Girona. A destacar que a Catalunya Nord, hi ha tres guardonats : el Museu d’Art Modern de Ceret, el Festival Visa Pour L’Image i el reconeixement a Josefina Matamoros.

* Ahir dilluns el MH Carles Puigdemont, president de la Generalitat i candidat de Lliures per Europa a les eleccions del 26-M ha donat una roda de premsa. Us en presentem el vídeo. Fa pocs dies, la justícia espanyola va desautoritzar la Junta Electoral espanyola i va permetre a Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de presentar-se als comicis.  Ha contestat a les preguntes que li han fet els periodistes i també ha parlat dels objectius polítics si sortia elegit: ‘El nostre objectiu és defensar la llibertat de Catalunya.’ També ha explicat  els eixos del seu projecte polític al Parlament Europeu.