Featured Video Play Icon

* Els Dracs catalans, han anunciat la renovació per dues temporades de Benjamin Jullien.  El jugador, que juga de segona línia i té 24 anys, serà Dracs fins a finals de la temporada 2021. Va fitxar per l’equip català la temporada 2018, procedent dels Warrington Wolves, ha marcat 7 assaigs, en els 38 partits disputats amb l’equip català. Podeu llegir aquí el comunicat dels Dracs.

* Dissabte passat, durant una de les tempestes, més de 50.000 llars van quedar sense llum durant unes hores, per una avaria. Les viles més afectades per aquesta avaria a la xarxa elèctrica van ser: Perpinyà, Villalonga de la Salanca, Cabestany i Canet de Rosselló.

La causa va ser la caiguda d’un lluçet  (llamp) a la xarxa d’alta tensió de RTE, a dos postes d’HS. Cap a les 20h, a Perpinyà es va començar a recuperar la llum, que finalment va tornar a poc a poc.

També a Tuïr, un lluçet va caure a l’hospital psiquiàtric i va fer malbé diversos equipaments i instal·lacions. Alguns dels serveis malmesos es el de la telefonia, però tant el servei informàtic com els sistemes deprotecció van ser restablerts dissabte al matí.

* A Canoes, una casa també va ser tocada per un altre, el que va fer malbè l’instal·lació d’EDF, i va deixar sense llum una part del poble. La casa va patir diverses destroces, però  l’únic habitant de la casa, una persona gran, només va patir un ensurt.

* L‘associació  Umplo, anuncia que durà als tribunals les antenes relleu de Vilanova de la Raó.  Dsprés d’uns mesos de tranquil·litat, on semblava que el problema de les antenes de telefonia mòbil, que hi havia al Castell d’aigua de Vilanova de la Raó, havien sigut desmantellades, ara una nova col·locació d’aquestes antenes per part de Orange, ha fet que l’associació  Umplo, hagi decidit du als tribunals a Orange.

La comunitat urbana que havia denunciat a  SFR i Bouygues, per aconseguir que desmantellessin les seues antenes, i ho havia aconseguit, ara a signat un contracte a Orange per 12 anys, perquè aquesta companyia instal·li les seues antenes.L’associacióUn mât pour les ondes’ (UMPLO) , ha decidit denunciar aquest contracte. els representa Me Jean Codognès.

* Incendi a Torrelles: 2hectàrees de matolls  cremades. Ahir diumenge, a començament de tarde, es va declarar un incendi a prop de la capella de Juhègues.  36 bombers reforçats per un avió de reconèixement Horus van poder apagar l’incendi cap a les 16h30. El foc va destruir 2 hectàrees de matolls , a prop dels horts. S’ha obert una enquesta per determinar l’origen del foc, que no va amenaçar ni edifcis ni persones.

* Nou vídeo del Vell Blues: ‘Quan hem sortit al carrer massivament hem aconseguit avançar. Quedar-se a casa no és alternativa‘. Penjat dissabte a la tarda ens diu que : ‘Quan hem sortit al carrer massivament hem aconseguit avançar. Quedar-se a casa no és una alternativa. Hem arribat molt lluny, però volem anar més enllà! Aquest 11 de Setembre, tornem a posar la independència al centre i teixim una estratègia unitària per arribar-hi! Inscriu-te a diada.assemblea.cat #ObjectiuIndependència‘. Com heu adivinat us demana que us inscrigueu a la diada de l’ANC.