Featured Video Play Icon

* Comunicat d’OPC sobre la foto d’Olivier Amiel amb Robert Ménard. Oui au Pays Catalan ha enviat un comunicat amb el títol ‘ Les Républicains joueront-ils à l’extrême-droite ?‘ (com ja esteu acostomats només en francés). En aquest comunicat , que recordeu que podeu llegir sencer clicant al mot ‘comunicat’ critica aquesta fotografia i diu: ‘Aquesta imatge , farà que es remouin dins les seues tombes, els que van construir el nostre icònic Club Català‘ i critica les declaracions d’Olivier Amiel, sobre les seues bones relacions amb el batlle de Besiers. Recordeu que la foto va ser presa, abans del partit jugat entre l’Usap i Besiers, el passat dijous a l’estadi Aimé Giral.

* Usap: Nous lesionats i dades pel partit contra Aix. Després de la victòria de dijous passat contra Besiers, l’equip català, ha visc com el taloner Raphaël Carbou, , patia un esquiç de genoll, el segona línia Shawn Eru , un cop al mollet, Genesis Mamea Lemalu, hematoma a la cuixa, i Jonathan Bousquet tendinitis al taló d’Aquil·les, son dubte pel pròxim partit que han de jugar  diumenge vinent contra Provence.

Comunicat (fr) dels Dracs Catalans. Els Dracs han anunciat en un comunicat, la mort de  Francis Jaubert, vinyataire dels Aspres, creador del label Côtes du Roussillon , que va obtenir l’AOC en 1977. Era un dels seus fidels seguidors a més de patrocinador dels Dracs. El club anuncia que li retrà un homenatge dissabte vinent, abans del partit que jugaran al Gilbert Brutus contra Hull KR.

* Simon Fourcade, nou entrenador de l’equip de la selecció francesa  dels juniors de Biatló. El nord-català, i germà de Martin Fourcade, també nascut a La Llegona, va retirar-se recentment de la competició. Ha estat anomenat seleccionador de l’equip junior de França. Actualment estan realitzant una estada a Catalunya Nord, concretament a Font Romeu.

* El nostre vídeo d’avui ens mostra uns jubilats nord-catalans que han construït un vaixell de vapor a Canet de Rosselló. Els jubilats, membres de l’associació ‘Amis du Musée Maritime Catalan’ han tardat  9 anys, per fer realitat el seu somni. Han construït el vaixell seguint una de les seues  maquetes. Cap dels que han participat en aquesta construcció, tenia experiència en el diseny de vaixells, però tots eren maquetistes, entre els voluntaris, hi ha, un submarinista, un mecànic  , un pilot i un carnicer. Però han aconseguit el seu desafiament i en el vídeo podeu veure com naveguen.