Featured Video Play Icon

* Marxa blanca a Perpinyà dissabte passat. Unes 300 persones, entre les que hi havia la família de Christelle de Gaillande, morta a mans del seu company el passat mes de juliol, van recorrer els carrers del centre vila de Perpinyà, a la crida del col·lectiu Droits Des Femmes 66. Tots els participants anaven vestits de blanc. Els manifestants també van tenir un record per la noia de 21 anys, Priscilla morta als 18 anys a Estagell, la nit del 6 al 7 de juliol, i trobada al cementiri d’Estagell. Cal recordar també a Portvendres una dona de 71 anys, va morir apunyalada pels seu company a les portes de casa seua, la nit del 12 d’agost. Així doncs en dos mesos han mort a mans dels seus companys dues dones i l’altre encara s’està cercant al seu assassí.

* La cort d’assisses de Perpinyà, comença a jutjar avui a Madani Khelouf.  Serà jutjat per haver estrangulat la seua dona de 26 anys, el passat 4 de novembre del 2016, als HLM Vernet- Salanca de Perpinyà.  Sabrina Khelouf , tenia 26 anys, i va morir a l’arribada a l’hospital de Perpinyà. Havia estat trobada en un bany de sang a la cuina de casa seua pels bombers i el SAMU. El seu marit es va lliurar a la policia al comissariat de Perpinyà. Està previst que el judici duri tres dies, i dimecres 11 de setembre és doni a conèixer el veredicte.

* El servei de patinets elèctrics  de la vila de Perpinyà no estacionarà als barris de Sant Jaume ni al de Camp de Mart. Així ho ha fet saber l’empresa Circ, encarregada dels patinets elèctrics , que assegura que aquests vehicles han tingut una gran acceptació entre els perpinyanesos. Però a causa dels actes de vandalisme, així com dels robatoris. Segons Gaël Rabseon, aquesta decisió no té res de discriminatòria, ja que assegura que: és el barri on   som víctimes del major nombre de degradacions o robatoris. Per això vam decidir deixar d’aparcar., en aquets barri. També és el cas, pels mateixos motius, del barri dels Camps de Mart. Encara es pot viatjar per aquestes zones, però no per deixar els nostres patinets. A més, els carrers estrets i les dificultats de trànsit penalitzen els nostres conductors. Cada matí i vespre, despleguen i recullen el nostre equipament, la dificultat per trobar-los i els retards de circulació dels barris són un handicap per al nostre model

* Tornen els Rendez-vous de Saint Esteve. Ho farà avui dillus a les 18h30 al Théâtre de l’Étang,  Podreu escoltar una conferència de Clarisse Requena, especialista en Prosper Mérimée  La conferència versarà sobre aquest autor  i la seua relació amb el Rosselló. El 1834, Prosper Mérimée va ser nomenat inspector general dels monuments històrics. El seu primer recorregut d’inspecció el portarà al Rosselló on coneix l’agrònom i historiador François Jaubert de Passa, (Francesc Jaume Jaubert de Paçà)  propietari de Monastir del Camp, que va acompanyar a  l’inspector en la seua cerca d’edificis susceptibles de ser classificats. Aquí trobareu més informació sobre aquesta conferència.
* Avui us presentem el documental ‘Alatac’. Aquest  és un treball de fi de grau fet per Clàudia Calduch, Denise Ortega i Neus Reverté del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili. En aquest es demanen ‘Per què el català no és un idioma oficial de la Unió Europea, tot i tenir 10 milions de parlants i ser-ne la 14ena llengua més parlada? ‘D’aquesta pregunta va nèixer ‘Alatac’, un curt documental on, a través de diverses personalitats del món lingüístic i polític, s’intenta resoldre aquest dubte. Aquest documental es va poder fer gràcies als mecenes que van donar suport a la seua campanya de micromecenatge.