Featured Video Play Icon

* Avui comença la vaga dels transports per carretera, també d’uns dipòsits de gazolina, contra el codi de treball. Convocada pels sindicats CGT i FO,  els sindicats denuncien la possibilitat de ‘facilitar’ els acomiadaments econòmics en les grans empreses,’la debilitació’  dels representants  del personal o inclús el valor màxim de les indemnitzacions  aconseguides als prud’homales. Així doncs, pot perillar el subministrament de carburants entre altres a tot l’estat francès.  Per facilitar els proveïments, el govern ha publicat dissabte un decret autoritzant els transportadors d’hidrocarburs a anar temporalment contra les regles en matèria de temps de conducció i de descans. A causa d’aquesta vaga, pot haver-hi bloqueigs al Pertús o a l’A9.

* Accident mortal ahir diumenge a la RD 914, la dona de 79 anys era veïna del Soler. Per raons encara desconegudes, dos vehicles que viatjaven en la mateixa direcció entre Perpinyà i Argelers de la Marenda, van xocar a l’alçada de Tesà, en la RD  914. Tots dos cotxes van acabar la seva carrera al fossat. Desgraciadament, una de les ocupants ha estat expulsada del seu vehicle i ha perdut la vida. Dues altres persones han hagut de ser ateses sobre el terreny pels socors, i traslladades a l’Hospital de Perpinyà. La brigada de la gendarmeria d’Elna serà l’encarregada de dur a terme l’enquesta.

* Seguint amb les informacions sobre el referèndum del  1 d’Octubre, avui us presentem l’irònic vídeo de República des de Baix demana als ciutadans que l’1-O votin per un seguit de personatges del règim del 1978. Entre els qui apareixen al vídeo, hi ha diverses persones vinculades a formacions sobiranistes i d’esquerres com Fatima Taleb, David Fernàndez, Joan Giner o Joan Belda.