Perpinyà està en boca de milers de catalans i catalanes perquè és el lloc triat on, aquest dissabte, a partir de les 12 hores es desplaçaran més de 600 autocars, 500 autocaravanes, a més de motos i vehicles particulars per donar la benvinguda als representants exiliats: president Puigdemont, conseller Comín i la consellera Ponsatí, després de més de dos anys a l’exili. El camí fins tenir-los a tocar no ha estat gens fàcil: tot un periple judicial que encara cueja, però ara ja amb immunitat ja que, com un mitjó, han donat la volta a la situació sent eurodiputats. Aquesta cita a la Catalunya nord ha provocat confrontacions dialèctiques polítiques, fora de la unitat que tant desitjàvem, però ens hem de felicitar pel gran ressò mediàtic internacional que es preveu que tingui l’independentisme català per la llibertat en aquest dia.

Insistíem en la realització d’un acte unitari per harmonitzar l’independentisme. Aquest fet, en part, es materialitzarà amb la plataforma ‘Independentistes d’Esquerra’ que ha fet públic un Manifest avalat per 250 personalitats històriques d’esquerra independentista (que es desmarca d’ERC) i que, hores d’ara, ja compta amb més de 5.000 adhesions. L’esmentat Manifest està a favor d’una entesa organitzativa de caràcter transversal i dona suport al president Puigdemont, el conseller Comín, la consellera Ponsatí i el Consell per la República.

Esperem que, a més de l’emotiva benvinguda als exiliats, l’acte doni creixement i impuls al @ConsellxRep, actualment, amb més de 85.000 inscrits. Una bonica República, en aquesta ocasió, ens acompanyarà dibuixada de la mà d’un artista català resident al Japó, en @Tobuushi. Del seu procés creatiu ens explica el següent: “aquesta al·legoria representa simbòlicament el naixement de la República Catalana sorgida de les urnes el primer d’octubre de 2017. Tota ella està inspirada en el noucentisme i la seva cara en un poema de nadal de Josep Maria de Sagarra. La vaig complimentar amb l’escut de la Generalitat contemporània com a recordatori del disseny també de les urnes del primer d’octubre. Vol representar la força, la voluntat i la unitat del nostre poble i resta amb nosaltres, fent-nos costat per no defallir mai”.

Un defallir mai, com diu Tobuushi, i un persistir sempre amb un no a la repressió. Són més de 2.500 represaliats, segons Òmnium, dels quals 600 represaliats durant els últims 6 mesos: 350 de les mobilitzacions post-sentència i 240 de les concentracions ‘Tsunami Democràtic’, segons @AlertaSolidaria. Per aquesta situació repressiva, que afecta les persones i famílies represaliades i per extensió a tots els catalans, neix el col·lectiu de ‘Represaliats post-sentència’ que, segons el comunicat oficial, reuneix i coordina detinguts, empresonats, familiars i grups de suport d’arreu del territori i pretén fer visibles els casos patits i fer front els judicis que vindran.

Una setmana més, les concentracions de suport als jutjats s’han succeït, en aquesta ocasió, per a en Charaf, l’Ibrahim i l’Arnau i per les 12 companyes del Bages a la caserna de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca. Demà tindrà lloc una concentració de suport a en Cesc. Ha estat una setmana en què les detencions i posades en llibertat amb mesures també s’han produït pels veïns de Poboleda (Priorat) i de Sant Cugat del Vallès. També neix un nou projecte polític i de solidaritat d’organització antirepressiva a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Aquesta lluita resisteix també a la Meridiana que, el passat dijous, va comptar amb el suport d’en Lluís Llach amb la seva ‘Estaca’ i, malauradament, aquesta setmana patia un atropellament.
Unes actuacions musicals que també es preveuen, a partir de les 10 hores, al parc de les Exposicions a Perpinyà. D’altra banda, el proper divendres, el president Puigdemont assistirà al partit de rugbi que jugarà l’USAP contra el Rouen Normandia a l’estadi Ainé Giral a Perpinyà.

Serà un acte únic i històric a Perpinyà que comptarà amb més de 80.000 persones amb un clam únic pels drets humans, les llibertats, el dret d’autodeterminació i la independència. El president Puigdemont serà rebut ben d’hora per les institucions nord-catalanes.

Gràcies a l’organització del Consell per la República de la Catalunya nord, a tot l’equip de voluntaris i voluntàries i a les persones que solidàriament amb el seu art, música, ajut, etc. , de forma voluntària, faran d’aquest, ben segur, un dia especial i inoblidable pel poble català.

Bon viatge a tothom, porteu beguda, menjar i bon calçat per desplaçar-vos!

Rusc d’abella