Featured Video Play Icon

A mitjans del 2021 s’hi haurà instal·lat, al llarg de 16 km de la costa del Barcarès, 4 eòliques marines de 6 MW, sobre estructures flotants. Ara la  primera etapa del projecte, l’enquesta marítima, acaba de finalitzar.

Segons Souen Fontaine, arqueòleg del DRASSM (Département des recherches archéologiques subaquàtiques et sous-marines) s’havia de sondejar el fons marí, ja que: ‘Per mantenir les eòliques al seu posicionament diversos tipus d’ancoratges s’han d’utilitzar prou profundament. I tots els enllaços que siguin inter- eòliques, elèctriques, a terra ferma, impacten el fons marí‘.

A 80 metres de profunditat, els equips només han localitzat esculls artificials i unes restes de traïnya. Un descobriment que no requereix ser classificat com a ben cultural marítim. El terreny és doncs lliure per a la disposició de la granja pilot a l’altura del Barcarès.

Ara la pròxima etapa: a la primavera pròxima, una boia situada a 16 quilòmetres a l’altura de les costes registrarà les diferents dades en relació amb la velocitat del vent.