Featured Video Play Icon

Sembla que finalment els oposants a la demolició dels immobles del barri de Sant Jaume de Perpinyà, han guanyat la seua lluita contra l’ajuntament, ja que aquest, finalment ha abandonat el seu projecte de demolició dels edificis.

Cal recordar que les obres de demolició es van aturar el passat mes de juliol, pels residents del barri, que veine en aquesta demolició, una probable expulsió del seu barri i del centre històric de Perpinyà. També cal recordar les nombroses reunions que van  fer els dos bandols a la prefectura, i que sembla que finalment han donat els seus fruits.

L‘office public de l’Habitat , ha obert una crida a presentar ofertes per la remodelació de l’edifici de la Plaça del Puig, així com també per construir pisos al lloc on l’any 2015, és va destruir un grup de cases. L’elecció del projecte es farà a mitjans de juliol en concertació  amb l’associació per a la salvaguarda del patrimoni  (ASPAHR) i els veíns del barri. El permís de construcció és depositarà el pròxim mes de novembre.

Així, a finals del 2021 els nous habitatges urbans haurien d’oferir entre 25 i 30 habitatges socials (de lloger o de compra barrats?).

Podeu veure en vídeo un reportatge de France3 Pays Catalans sobre aquest assumpte.