Featured Video Play Icon

Des de que ha començat la calor, a Catalunya Nord han augmentat els abandonaments d’animals. Totes les SPA, sigui a Ribesaltes, Perpinyà o Torrelles estan desbordades i necessiten ajudes.

Aquests abandonaments han augmentant, com cada any, el passat mes de juny. Fent un repàs a les tres SPA, totes diuen el mateix, que , en aquesta época de l’any augmenten, a causa, moltes vegades, de la banalització de l’abandon, però també  els amos de l’animal se’n van de vacances, i troben que, deixar-lo a la SPA éss una solució normal.

A la SPA de Perpinyà, situada a la Llabanera, han constatat 32 abandonaments, i només 25 adopcions.  Actualment hi ha 207 animals abandonats, entre gossos i moixos (gats), al refugi.

A Torrelles, les coses no van millor: un treballador explica que ‘amb una capacitat de 49 places, tenim 65 gossos. si tres per gabia, Estem aclaparats‘. Explica també que aquest augment, no només és a causa de l’arribada de l’estiu, si no que, també te molt a veure, els naixements de cadells a la primavera.

En quant a l’associació ‘Un gîte une gamelle’ també han augmentat els abandonaments, i en l’actualitat, tenen el refugi ple, sense poder agafar cap animal.