L’any passat els serveis de les duanes, van interceptar 6,5 tones de cànnabis. Això significa, un 30% més que l’any 2015. La major part d’aquesta droga estava amagada en camions o furgonetes. La confiscació més grossa, va tenir lloc el passat mes de setembre, quan els duaners del Pertús, van confiscar 625 quilos de cànnabis, amagats en un camió frigorífic immatriculat a l’estat espanyol.

També la confiscació de diners no declarat han pujat un 50%. La major part d’aquestes confiscacions es van produir a l’A9. En total s’han recuperat 6,3 milions d’€uros. Però no tots els diners confiscats provenen de la droga. Així, les unitats basades a Cerdanya han descobert més de 2,7 milions d’€uros, l’any 2016. Aquests diners provenien essencialment dels comptes tinguts a Andorra per persones de nacionalitat espanyola.

Per exemple, l’estiu passat, els duaners van aturar a un home de 73 anys que viatjava en moto que amagava 240 000 €uros sota el seu seient i a les seues motxil·les.

Un tràfic que ha disminuït ha estat el contraban de tabac, ja que , en 2016, els duaners han confiscat 5,5 tones de cigarretes mentre que l’any 2015 van ser 7,2 tones.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]