Featured Video Play Icon

Avui dijous,  comença a tot l’estat francès el ramadà,  segons ha calculat i decidit el Conseil français du culte musulman’.  Ho va anunciar dimarts 15 de maig a la gran mesquita de París, el seu president,  Ahmet Ogras, en presència dels representants de les principals federacions que estructuren la segona religió de França, ja que el nombre de fidels és estimat a cinc milions de persones.

Trenta dies durant els quals els creients dejunaran des de l’alba fins el vespre i es dedicaran repetidament a l’oració de l’Alcorà i a fer bones obres. Quan es pongui el sol, els musulmans convidaran amics i veïns a trencar plegats el dejuni.

El Ramadà, novè mes del seu calendari, és un dels cincs pilars del’islam. El període acabarà el 14 de juny, amb la celebració de  l’Aïd al-Fitr, la segona gran festa musulmana, que comença al matí en un espai obert, amb l’oració del final del dejuni. Reunir-se en família i amb amics, fer regals als infants, donar almoina i visitar els difunts al cementiri també són tradicions de l’Aïd al-Fitr.

Els malalts, els ancians, les dones embarassades o en periòde i els viatgers estan excempts del dejuni pel Ramada que commemora la primera revelació de l’Alcorà a Mahoma, i per això és temps de pregària i contemplació.