Featured Video Play Icon

Avui dimecres comença simultaneament a Perpinyà, Barcelona i Mallorca, el concurs Miro in cube, organitzat conjuntament per la Fundació Bit de Mallorca , l‘ajuntament de Barcelona i la universitat de Perpinyà.

Aquest concurs es celebra de manera simultània a les tres incubadores col·laboradores: a la UPVD in Cube de Perpinyà, al ParcBit de les Illes Balears i al Canòdrom de Barcelona.
Els participants de les millors idees presentades a cada regió tendran tres dies per preparar les seves propostes, mitjançant el treball en equip, l’assessorament de mentors i amb connexions en directe amb la resta d’incubadores.

La final se celebrarà el 25 de febrer al FÒRUM 4YFN de Barcelona, on les millors idees de cada una de les tres ciutats seran presentades i on s’entregarà un premi especial d’innovació de 5.000 €uros, a banda de 3 premis amb períodes d’incubació gratuïts.

Les idees que es presentin al concurs hauran d’aportar solucions als principals reptes en Turisme Sostenible als quals s’afronten les destinacions turístiques actuals i, així, donar resposta al turisme de masses, un fenomen amb una creixent repercussió mundial.

És el cas de l’augment de la demanda energètica amb conseqüències directes en les emissions de CO2, la gestió de residus, la gestió de l’increment en la densitat del trànsit rodat i el transport públic, l’augment dels preus de les propietats privades, el deteriorament del patrimoni cultural i llocs classificats o els problemes per garantir la seguretat de les persones, entre d’altres.

L’aportació de les noves tecnologies permet crear noves eines de recollida, explotació i anàlisi de dades per a la creació de noves solucions en diferents àmbits del turisme. Alguns exemples de tecnologies com el GPS i la geolocalització, les dades per satèl·lit i dades calentes, el Wi-Fi i la connectivitat 5G, la Intel·ligència Artificial i Big Data, entre d’altres, poden millorar la gestió dels fluxos turístics.