La collita de la carxofa ha debutat fa uns dies, i es presenta abundant i de qualitat. A més a més, enguany estrena el label que va obtenir el passat mes d’octubre el ‘d ‘ Indication Géographique Protégée IGP’. Malgrat aquestes bones notícies, el seu cultiu és cada vegada més rar, ja que la seua producció ha baixat un 30%, que actualment es concreta, sobretot, a la Salanca.

El preu que paguen als productors és de 1,20 €uros /quilo. Però malgrat aquests bons resultats, el conreu de la carxofa està a la baixa. 420 hectàrees són cultivades actualment contra 1.250 hectàree  que hi havia al començament dels anys 2000. L’ofici d’agricultor ja no sedueix.

Malgrat tot, s’espera que el label obtingut el passat octubre, rellanci altra vagada el cultiu de la carxofa, un bon complement a les taules, i que és pot menjar crua, al vapor, o acompanyant amanides i altres diversos plats.

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.