El caminants del camialarepublica.cat inicien avui el tram 23 direcció a Sens (regió Borgonya) , amb 40 quilòmetres, i es dirigeixen a Varennes sur Seine (regió Illa). Els últims trams realitzats els han permès endinsar-se pels bonics i encantadors municipis de la Borgonya, i conèixer aquests paranys vitícoles d’una gran bellesa. Destacar l’amabilitat i l’obertura dels veïns, amb les acollides i els oferiments de menjars, i sobretot els ànims rebuts. La paraula més escoltada ha estat la de courage. Pels caminants Rai, Leti i els acompanyants que s’han afegit aquests dies d’Oliana, la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i Reus, l’objectiu d’aquesta setmana és arribar a Paris tan sols a 143 qm.

Ens il.lusiona arribar a París i poder caminar pels seus carrers i aprofitar per passar pels llocs més emblemàtics’ Un cop s’arribi a París mancaran 7 trams i uns 300, aproximadament, per arribar al tram 34 i més esperat per tothom: Waterloo.

Des que van iniciar el camí el passat 24 de març, a Cerbera d e la marenda, Rai i Leti han demostrat diàriament la seva força, preparació física, esforç i gran anhel per assolir aquest camí per la llibertat dels presos/es polítics/ques i exiliats/des, els drets humans i el dret d’autodeterminació de Catalunya. Uns drets pels quals s’han recollit signatures i aquestes es lliuraran al registre del Parlament Europeu.

Tot just s’inicien les vacances de Setmana i Leti i Rai, enyoren les seves famílies i fills/es. ‘Serà la primera que la passem lluny de casa i és un gran sacrifici personal i emocional, però sabem que aquest és el camí‘.

Recordar que Leti no va poder celebrar, el passat 1 d’abril l’aniversari, amb el seu fill i Rai fa esment emocionat que no va poder veure el nomenament de pubilla d’una de les seves filles. També el proper dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, seran fora de casa i Catalunya i, concretament, de camí de Sant Quintí a Montay. Esperem rebin les roses i el llibre que ben bé es mereixen.

Subratllar l’agraïment dels caminants a la col·laboració de persones que voluntàriament contribueixen en la caixa de solidaritat per fer possible la manutenció i allitjament.  Però, malauradament, el camíalarepublica.cat continua necessitant del suport de la caixa de solidaritat per finalitzar aquests últims 11 trams finals.

Els caminants han comptat amb la gran tasca professional dels @SanitarisxRep que fan seguiment, cada dia, de l’estat de salut. El grup logístic de la parella de gent gran de Tortosa la Lolita i en Josep. Lo Sedi assistència i audiovisual, la coordinació de Miriam, germana d’en Rai, la família López Calvet i el suport i adhesió a trams de Rusc i d’altres caminants.

Per a totes aquelles persones que aquesta Setmana Santa vulguin sumar-se als trams, us llistem l’itinerari pendent per realitzar:

Tram 23: 15 d’abril Brienon-sur-Armaçon – Sens

Tram 24: 16 d’abril Sens -Varennes-sur-Seine

Tram 25: 17 d’abril Varennes-sur-Seine- Melun

Tram 26: 18 d’abril Melun- Orly

Tram 27: 19 d’abril Orly- PARIS- Saint Denis:  Els caminants seran rebuts per  ANC France i Foreign Friends of CATALONIA.

Tram 29: 21 d’ abril Senlis- Ribécourt-Dreslincourt

Tram 30: 22 d’abril Ribécourt-Dreslincourt- San Quintin

Tram 31: 23 d’abril San Quintin- Montay

Tram 32: 24 d’abril Montay – Geognies-Chausée

Tram 33: 25 d’abril Geognies-Chausée -Nivelles

Tram 34:  26 d’abril Nivelles- Waterloo -Casa de la República-  Brusel·les