Featured Video Play Icon

La passada setmana, Tsunami Democràtic va dur a terme una acció al Pertús, on van tancar durant 32 h el pas entre els dos estats espanyol i francès. Durant aquesta acció els gendarmes van detenir 18 persones, que seran jutjades pel tribunal de gran instància de Perpinyà. estan acusats d’obstrucció de la via pública, i els primers acusats comparèixeran avui dilluns , demà dimarts i dimecres.

Una d’elles , Tomàs Sayes, arribarà en tren a Perpinyà  avui a les 13h30. Malgrat que no s’aconsella fer manifestacions, si podeu anar a trobar-lo per acompanyar-lo fins al tribunal, tal com indica el  Comité de Solidaritat Catalana.

Per altre costat, el col·legi d’advocats de Perpinyà es prepara per assistir a les persones detingudes, gratuïtament.

Per això ha organitzat un grup d’advocats voluntaris catalanoparlants que podran assistir a aquestes quan siguin convocades, pel tribunal. Mateu Pons , membre d’aquest col·legi d’advocats, va declarar a Radio Arrels , que els ‘aconsella que quan vindran a declarar siguin assistits per un advocat i que tenen dret gratuïtament a aquesta assistència‘.

Recordeu també que Tsunami Democràtic ha obert una web per recollir donatius i poder fer front a les despeses de defensa i a les possibles multes. La trobareu aquí

Podeu veure un vídeo de ‘La Directa del desallotjament dels manifestants per part dels CRS