Featured Video Play Icon

Un  nou informe de  l’ARS (l’Agence Régionale de Santé) publicat un nou informe, sobre l’evolució de la pandèmia a la Megaregió. Recordem que, ara ho fa dues vegades a la setmana. En aquest , s’ha de notar que, a Catalunya Nord, hi ha una nova persona infectada per coronavirus (covid-19) i ingressada a l’hospital de Perpinyà. Però no hi ha ningú ingressat a cures intensives, ni tampoc hi ha hagut cap nou decès, és a dir que, actualment, hi ha dues persones ingressades , i que  continuen sent 34 els decessos. Malgrat aquestes dades positives, el Prefecte reclama prudència i recorda que el virus encara està aquí. Reconeix que a Catalunya Nord la transmissió és molt feble però considera indispensable que encara es mantinguin els gestos barrera. També h’assegurat que, en  cas d’una segona onada del virus, els centres Covid-19 que han tancat estaran a punt de reobrir en cas de necessitat.

A la Megaregió, actualment hi ha 8.269 persones infectades de coronavirus (covid-19). També hi ha 272 persones hospitalitzades de les quals 52 estan ingressades en cures intensives (reanimació). Actualment s’han registrat 7 decessos en els darrers 4 dies. Això significa que, des del començament de la pandèmia, els decessos son de 488.

A l’estat francès, ahir dimecres es van registrar 66  nous decessos en les darreres 24 h. Això vol dir que  des del començament de la pandèmia, fitxada per l’esta francès el 1 de març, els decessos registrats son de 28.596:18.260 en mitjà hospitalàri + 10.336 als EHPAD + EMS. Actualment hi ha 145.746 persones  infectades per coronavirus (covid-19) + 191 en les darreres 24h.

Als hospitals: actualment hi ha 15.680 persones hospitalitzades de les quals  1.501 ingressades en cures intensives (reanimació). En les darreres 24h hors s’han registrat 65 decessos en mitjà hospitalàri. Des del començament de la pandèmia hi hagut 18.260 decessos. Les persones que han rebut l’alta hospitalària son 66.584 + 736 en les darreres 24h.
Als EHPAD + EMS : Actualment hi ha 74.402 casos confirmats de coronavirus (covid-19) 37.235 casos confirmats. En les darreres 24h s’ha registrat un nou decès. Això fa que, des del començament que el govern francès va començar a comptabilitzar les dades d’aquests establiments s’han registrat 10.336 decessos

Per acabar, com sempre us proposem, si us agraden, els mapes o xifres, vàries possibilitats i per més detalls :

  1. La més oficial (del govern francès), que podeu consultar aquí
  2. Podeu consutar els de France Interque s’actualitzen cada dia i que trobareu aquí
  3. També podeu consultar, encara que hi ha sempre molta afluència i a vegades no es pot consultar l’actualització, el de Gèodes de  la SP (santè publique)que trobareu aquí
  4. També podeu consultar l’ evolució mundial de la pandèmia aquí.
  • Ahir dimecres l‘Assemblée Nationale va aprovar la aplicació per a smartphones  ‘StopCovid’ per 338 vots a favor i 215 en contra. Poc desprès el Sénat va aprovar, també aquesta aplicació  per 187 vots a favor i 127 en contra. Així doncs ja te llum verda . El govern francès te la intenció que aquesta aplicació, que asseguran no serà obligatòria, estigui a punt el pròxim dilluns.

* Podeu veure avui un vídeo de la cadena Arte Tv del programa Désintox  intitulat :Covid-19 : tout le monde s’est trompé ?‘ (Covid-19: tothom s’ha equivocat? ).

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.