Featured Video Play Icon

Com cada vespre, ahir divendres, l’ARS (l’Agence Régionale de Santé) va fer el balanç de les darreres 24h a la regió, sobre l’evolució de la pandèmia.  Abans d’això s’ha de fer una precisió ja que en un comunicat, l’ARS ha anunciat que ha fet una correcció a la baixa dels decessos i de les altes hospitalàries. Això és degut a una anomalia detectada, que l’ARS explica com a correccions fetes en dos hospitals  de la regió‘, però no especifica quins son ni a quin departament corresponen. Malgrat haver fet aquest comunicat a les 19h, a les 22h ha tornat a fer públiques unes dades que rectificaven les que havia donat  a les 19h,  i tonant a anunciar que els decessos finalment son 401 des de que va començar la pandèmia i no 394 com havia anunciat en el priimer comunicat. també ha rectificat les altes hospitlàries . Així doncs utilitzarem les darreres dades donades per l’ARS a les 22h.

A Catalunya Nord ahir divendres no es va registrar cap decès, així doncs continuen sent 33 de registrats des del començament de la pandèmia.En quant a les altres dades, hi ha 15 persones hospitalitzades de les quals 8 estan ingressades a cures intensives (reanimació). 260 persones hanrebut l’alta hospitalària.

Així doncs a la Megaregió,  els decessos son 401 des de que va començar la pandèmia.  En quant a les altres dades, hi ha actualment 6.904 persones infectades pel coronavirus (covid-19) +90 en les darreres 24h. Hi ha 612 persones hospitalitzades, de les quals 139 ingressades en cures intensives (reanimació). Les altes hospitalàries son 2.201. , l’ARS (l’Agence Régionale de Santé) anuncia que continua verificant les dades,per  solucionar les incongruencies‘ .

A l’estat francès ahir divendres es van registrar 218 decessos: 125 en mitjà hospitalàri + 93 als EHPAD + EMS. Així doncs des del començament de la pandèmia s’han registrat 24.594 decessos: 15.369 en mitjà hospitalàri + 9.225 als EHPAD + EMS. En quant a les altres dades, actualment hi ha 130.185 casos confirmats.

Als Hospitals: ahir divendres hi havia 25.887 persones estan hospitalitzades de les quals 3.878 ingressades en cures intensives (reanimació) 50.212 persones han rebut l’alta hospitalària. Els decessos registrats son 125 en les darreres 24h. Des del començament de la pandèmia, s’han registrat 15.369 decessos.

Als EHPAD + EMS : ahir divendres hi havia 69.952 casos de coronavirus (covid-19) 32.791 casos probablement contaminats + 436 en les darreres 24h. Els decessos registrat son 93 en les darreres 24h. Des del començament de la pandèmia s’han registrat 9.225 decessos.

Per acabar, com sempre, us proposem, per si us agraden els mapes o xifres vàries possibilitats i detalls :

  1. La més oficial (del govern francès), que podeu consultar aquí
  2. Podeu consutar els de France Interque s’actualitzen cada dia i que trobareu aquí
  3. També podeu consultar, encara que hi ha sempre molta afluència i a vegades no es pot consultar l’actualització, el de Gèodes de  la SP (santè publique)que trobareu aquí
  4. També podeu consultar l’ evolució mundial de la pandèmia aquí!

 

Podeu veure en vídeo la roda de premsa feta per Jerôme Salomon, Directeur général de la santé du ministère des Solidarités et de la Santé. També ha presentat la carta del desconfinament posada al dia , ahir divendres. Recordeu que és posarà cada dia fins al 7 de maig al dia.En aquesta carta s’han corregit alguns errors que hi havia en la publicada dijous. també podeu descarregar en PDF les tres cartes

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.